Team Power

Team Power
Team Power Tupperware

sudikan click untuk kekayaan saya

Minggu Wanita 6 Oktober 2017

Minggu Wanita 6 Oktober 2017
King of Tupper-Man
Tupperware Brands Malaysia :  # 1st Tupperware ONLINE in Malaysia

Jom sertai TEAM POWER untuk JANA PENDAPATAN dengan Business Tupperware. Saya sedia membantu from zero to hero !! Call 012-3993947 / whats app : 013-22-300-82 (Syamputra Razali) www.tupperwareteampower.blogspot.my

Wednesday, October 11, 2017

Tupperware Katalog Malaysia Oktober 2017 : Modular Mate

assalam..
abam nak citer nie..
amek cari jue mizi punya fb..
.
••••••••••••••••••••••••••••••
20 Kebaikan Modular Mates
••••••••••••••••••••••••••••••

1. Anda Benci Serangga Menghampiri Makanan Anda

Tahukah anda setiap kali anda menggunakan kotak bijirin atau apa-apa kotak sekali pun ia sebenarnya mengundang semut, lipas dan serangga lain ke dapur anda? Kotak sebenarnya memberikan makanan percuma dan tempat tinggal untuk semua serangga ni. Serangga-serangga ini semua boleh mengundang penyakit-penyakit seperti cholera, dysentery, tuberculosis, typhoid dan sebagainya. 

Bukan setakat itu saja, gam di kotak juga akan menarik minat pelbagai serangga. Tukar segala kotak bijiran dan kotak makanan yang lain dengan Modular Mates ok 😉

2. Anda mahu hindari makanan anda dari menjadi keras, berair dan masuk angin

Contoh yang mudah ialah seperti Milo, Nescafe dan sebagainya. Walaupun kita biarkan di dalam tin asal, ianya masih akan menjadi keras jika dibiarkan lama!

3. Modular Mates Square IV

Saiz ini sangat istimewa dan belum pernah dikeluarkan lagi sebelum ini. Jadi, anda jangan lepaskan peluang untuk mendapatkan set ini berserta Modular Mates Square IV 5.5L ini. 

Anda boleh masukkan makanan yang agak besar dan rapuh seperti timun laut, cendawan shitake serta fungus. Mahal ye makanan ni semua kalau tak disimpan dengan baik. Jangan biar ia rosak. Pembaziran adalah tidak digalakkan 🤔

4. Seal di kotak atas plastik kita selalu tak tahan lama

Seal di kotak atau plastik kita tu selalunya tak tahan lama. Sedar-sedar serangga dah masuk! Kecewa kan rasanya. 

5. Kita selalu main sumbat saja makanan kita di dalam almari atau kabinet

Bila kita sumbat apa saja makanan kita ke dalam almari atau kabinet kita ia sebenarnya akan merosakkan semua makanan kita. 

Jika kita masukkan ke dalam Modular Mates, semua makanan kita boleh susun dalam almari dan kabinet kita dengan kemas dan teratur. Nampak cantik saja kan. Tak la nanti kawan atau saudara kita buka jatuh habis semua makanan kita 😆

6. Memberikan ruang yang lebih kepada kabinet anda

Anda tahu tak dengan menggunakan Modular Mates sebenarnya anda boleh jimat ruang yang sangat banyak di dalam kabinet anda (lihat gambar di bawah). 

Tak perlu beli kabinet baru. Anda hanya perlu beli Modular Mates! 😉

7. Boleh simpan barangan kesayangan suami anda

Disebabkan Modular Mates ni besar saiznya, suami anda boleh simpan barang yang mereka tak nak jadi berkarat seperti: 

paku, skru dan peralatan bertukang mereka

Bola golf

Kabel elektrik, pen drive dan aksesori komputer mereka

8. Kertas merupakan makanan serangga

Masukkan semua kertas anda ke dalam Modular Mates Square 5.5L supaya anda boleh elakkan serangga melekat di kertas anda. Kertas A4 pun boleh ya!

9. Suka buat kek atau roti? Jom buat baking studio!

Anda boleh isi semua bahan-bahan baking anda di dalam Modular Mates dan labelkan. Jadi, tak lah anda pening untuk nak cari bahan-bahan tu nanti. Bahan-bahan pun tahan lama dan tak rosak. 

10. Suka makanan ringan?

Bagi penggemar makanan ringan, Modular Mates sesuai untuk anda masukkan potato chip anda dan kacang goreng, badam atau pistachio! Senang nak cari dalam kabinet kan. 

11. Boleh bawa untuk travel kerana ianya kedap udara

Sesuai untuk masukkan:

Shampoo, gel, losyen

Aksesori kamera untuk elakkan kotoran dan air

12. Boleh simpan barangan baby untuk baby akan datang

Hahaha ini part lucu. Anda boleh masukkan pakaian baby anda yang dah tak muat tu ke dalam Modular Mates Square IV 5.5L tu. 

Mana tahu rezeki anda datang lagi nanti kan 😉

13. Simpan memori anda!

Ya betul tekaan anda. Anda boleh simpan semua gambar-gambar kenangan indah anda di dalam Modular Mates! Semua foto yang bersaiz 4 x 8 muat untuk diisi beratus keping! Malah negatif foto tu pun boleh ye 😉

14. Sebab anda sayang anak anda

Anak-anak kecil ni kadang suka letak merata permainan mereka seperti Lego dan toy mereka yang lain kan? Minta mereka masukkan ke dalam Modular Mates. Nak simpan pun senang dan kemas. 

15. Modular Mates ada pelbagai saiz

Dengan adanya kepelbagaian saiz, jadi mudah untuk kita isi barang atau makanan yang sesuai dengan saiz yang ada. 

16. Kekal segar

Ya apa-apa bahan yang melibatkan makanan selalu kita jarang guna dan hanya gunakan bila ada apa-apa sambutan. Jadi bahan ni semua kita kena simpan elok-elok. Kalau tak, nanti bila kita nak guna semula, dah rosak! Modular Mates menjanjikan bahan-bahan tersebut akan kekal segar 👍🏻

17. Modular Mates ada life time warranty

Barang berkualiti kemudian ada life time warranty. Jaminan seumur hidup ye! Best tak?

18. Plastik lain merbahaya tetapi Tupperware dijamin selamat oleh 3 Badan Keselamatan Makanan (US, Eropah dan Jepun). 

Semua produk Tupperware adalah selemat, tidak bertoksid dan tidak mengeluarkan apa-apa bahan kimia sekalipun. 

Lega tak, dapat tahu kita bebas kimia? 😄

19. Kesukaan semua ibu

Jika ibu anda merajuk atau ibu mertua anda kurang mesra dengan anda. 

Cuba belikan Modular Mates ni. Letak la brownies ke apa sikit untuk bagi dia senyum lebih 😄

20. Tawaran hanya sekejap

Tawaran ini hanya sekejap sahaja. Jika anda terlepas peluang kali ini, saya tak berani janji bila pula akan ada tawaran hebat macam ni. Jarang ye keluar set begini dengan harga yang sangat berbaloi.

📌 Nak oder meh wasap.. Klik link ye.. 👉 www.wasap.my/+60132230082












ini dia MM


















Tuesday, October 10, 2017

Katalog Tupperware Malaysia Oktober 2017 : Syamputra Razali


  Jom tengok latest katalog
Katalog Tupperware Oktober - November 2017























Tupperware Malaysia : Misi Mencari Orang Baru

Pagi Pagi Dah Mencari Seseorang !!

.

Adakah anda??

- Adakah anda mahu extra income setiap bulan untuk bantu keluarga ?

- Adakah anda sanggup follow strategi kami TEAM POWER untuk work hard and work smart??

- Adakah anda bersedia untuk kehidupan yang lebih sempurna..?

.

Jika anda ada apa yang saya katakan diatas..

SEGERA HUBUNGI wakil wakil TEAM POWER seluruh MALAYSIA dan daftar sebagai agen jualan dan seterusnya membina rangkaian melalu STRATEGI TEAM POWER.

.

KAMI MAHUKAN ANDA !!

.

click disini jika anda suda bersedia !!

.

call pun boleh

#0132230082

#syamputrarazali

.

https://www.facebook.com/tupperwaresyamputra/posts/1573225902739922



Penghalang Kejayaan Dalam Diri Seseorang Manusia :


1) EGO & RASA SELESA

contoh : Syukur lah gaji rm1000, tak perlu lah cari lebih... Rm1000 cukup kot untuk aku... emmm buat apa nak kaya???


2) TAKUT

contoh : Takut untuk memulakan sesuatu, takut menghadapi perubahan hidup, takut mencuba sesuatu yg baru, takut akan persepsi org, takut kaya,takut miskin, takut gagal


3) RASA TAK LAYAK

Contoh: Aku tak layak lah dpt RM200K , aku lebih layak hdup miskin...


4) SUKA BERTANGGUH

Contoh : Nanti arhhh.... Rilex dlu.... Tunggu lah Dulu...


5) SUKA BERI ALASAN

Contoh: Aku sibuk nii... Aku Takda Masa....


6) TERTARIK DAN TERPENGARUH DGN ORG NEGATIF

Contoh: Tengok post post negatif dlm group


7) Tak Bersungguh2 dgn apa mereka nak capai


8) Suka Salahkan Org Lain

Contoh: Aku tak salah.... aku jadi begini sebab bapa aku.... Aku jadi begini sebab aku tidak di sayang....


9) Tak Yakin Dirinya Sendiri

contoh: Aku boleh ke???? Aku tak yakin lah??? Nanti tak close? Nanti Org tu reject??


Kenali apa yg menghalang anda untuk berjaya....Fikir fikir kan...


Sharing is caring 😉


😍💪🏻🍄💪🏻

Tips niaga


Jaga ReadyStock.


Sebagai peniaga, tak guna ada cash banyak tapi kekurangan stock di tangan. Apabila customer datang nak beli, stock tiada, pastinya customer kecewa. Mungkin itulah kali pertama dan terakhir dia berurusan dengan kita.


Ingat formula ni.

Asal ada barang, jual jadi wang.

Asal ada wang, tukar jadi barang.


Peniaga tak perlu risau tentang duit, tak macam orang makan gaji yang kena bajet sebab itu satu-satunya sumber pendapatan mereka.


Peniaga yang memerlukan kecairan stock boleh menukarkan stock kepada cash dengan pelbagai cara dan strategi. Kena licik dalam mempelbagaikan strategi memikat pelanggan, asalkan jangan menipu.


Sehebat mana pun strategi kita,

Kalau tiada readystock, 

Nak jual apa?


pastikan kat stokis emmabg ada barang tu dan plz jangan promote beriyer iyer tupperware yang tak ada stok kat stokis. korang tak yah beli pun tak pe. tapi pastikan stok tu ada kat stokis..

..

all the bestt

..










[ SUSAH LAH NAK JUAL, SEMUA ORANG DAH JUAL SANA SINI]


8 Tahun lepas Abam dah hampir GIVE UP sebab semua orang yang abam USHA- semuanya REJECT Abam dan mereka kata 

“TUPPERWARE MAHAL lah.. mana mampu nak beli?”

.

Ada pun yang dah jadi DOWNLINE terus putus harap sebab selalu kata 

“SUSAHlah.. saya mana ada kawan.. pastu saya mana ada MODAL”

.

semua tu buat Abam BENCI- MENCI 5x dan terus nak STOP business yang abam dah start dalam 5-6 bulan.

.

Abam rasa BUANG MASA jual produk yang Mahal dan susah nak cari orang KAYA untuk beli.. kalau ada pun yang nak beli pasti mereka minta MURAH sampai harga tawar menawar sampai TAK LOGIK dek akal..

.

FEDUP FEDUP sangat !!

.

Terus #abamtupperware amek keputusan.. 

“Kalau BULAN INI (Disember 2010) TAK NAMPAK hasil.. aku akan Tukar barang lain..”

.

Abam pun terfikir”Takkan nak tukar dan tukar dan tukar.. SAMPAI BILA?? nak jadi KATAK lompat melompat !!

.

STOP fikir negetif.. REMPUH dan terus aja PANDANG DEPAN !!

.

Abam terus dapat IDEA dan cara paling BEST untuk buat sedikit demi sedikit.. dan akhirnya abam dapat FORMULA yang datang dari pengalaman yang berlaku..

.


Dipendekkan cerita.. Abam dah tahu cara yang bukan TEORI dari buku.. INI REALITI !! Hasil dari pengalaman abam sendiri..

.

JOM Dapatkan Naskah “MINGGUAN WANITA” dipasaran. keluaran 6 oktober 2017. buka Muka surat 88 yer

.

sila selfie dan tag saya gambar selfie anda. mana tahu anda 3 orang yang bakal

mendapat hadiah special dari saya.. 

.

Mudah je kan. Pemenang akan diumumkan di  post ini. yang penting TAG saya yer.. di post anda.

.

Terima kasih mingguan wanita.. 

..

#mingguanwanita

#mukasurat88

#lelakisukses



PELUANG TERBUKA LUAS

—�—�—�—�—�—�—�—�—�—�—�—

- Assalammualaikum dan salam sejahtera.

.

Ringkas dan padat apa yang saya nak perkatakan..

.

No. 1 - Saya nak pelawa anda yang ingin dan berhasrat nak cari extra INCOME secara part TIME atau pun Full TIME.. boleh cuba dan niaga produk yang saya juga jual. iaitu TUPPERWARE.


No.2 - Soal modal dan tak pandai perkara kedua. modal boleh cari, dan tak pandai boleh belajar. Paling PENTING. anda KUAT BERUSAHA !!. kalau anda kuat berusaha.. niagalah apa sahaja dan strategi yang BETUL pasti membuah HASIL

.

No.3 - Daftar dengan saya Tupperware Syamputra Razali untuk ketahui FORMULA kejayaan TEAM POWER. Saya tak ada sikit pun nak sorok. semua saya ceritakan dan anda yang menentukan apa yang anda nak selepas itu.

.

Jadi, Jangan bertangguh lagi..

Click sekarang untuk daftar sebagai agen Jualan Tupperware dan buat duit dengan TUPPERWARE.

.

click sini..

www.wasap.my/60132230082/saya+Nak+Join+Jual+TUPPERWARE+Sekarang+dengan+TEAM+POWER

.

Call pun boleh

0123993947


p/s.. Boleh dapatkan keluaran 6 okt 2017 untuk kisah saya didalam MINGGUAN WANITA

#mingguanwanita

#syamputrarazali













ESOK, Dapatkan Naskah “MINGGUAN WANITA” dipasaran. buka Muka surat 88 yer

.

sila selfie dan tag saya gambar selfie anda. mana tahu anda 3 orang yang bakal

mendapat hadiah special dari saya.. 

.

Mudah je kan. Pemenang akan diumumkan di  post ini. yang penting TAG saya yer.. di post anda.

.

Terima kasih mingguan wanita.. 

..

#mingguanwanita

#mukasurat88

#lelakisukses











Ramai betul orang yang msg dan usha saya dan ada pun yang paksa sampai saya rimas..

“jom lah syam join XXX(jenama) ngan aku.. mesti ko boleh meletop punya.. sebab XXX(jenama) ada pencen taw..”

.. ini dialog seorang kawan lelaki bile jumpa dia dan dalam fone jugak.. aku jawab “insyallah.. mana tahu suatu hari nanti..”

..

ada jugak yang tak putus asa ajak aku masuk jual YYYY(jenama) dan cakap “syam.. jual benda ini lagi untung 2 kali ganda dari jual tupperware syam.. nanti ko suruh semua TEAM POWER ko masuk bawah ko.. sure masyuk..” - dialog ini memang kekadang buat aku nak marah sebab nak keji aku punya pekerjaan jual barang plastik nie.. nak je aku jawab “dengan jual plastik untung sikit nie lah aku dah dapat beli rumah 3 bijik. 2 dari rumah tu cash”.. kalau aku cakap.. nanti takbur plak. biar kita layan je. jangan mendongak langit bile bercakap. biar poket kita yang berbicara..

.

ada jugak yang cakap macam nie “Napa lah ko jual plastik nie syam.. berapa sen pun ko dapat. aku tengok semua dah jual murah kat facebuk..” - yang ini memang jenis yang cakap nampak baik tapi dia sendiri campak taik kat muka dia. dengan 1-2 sen lah yang bagi aku makan, bayar hutang dan bagi mak ayah aku tiap tiap bulan. syukur dapat rezeki yang sedikit tapi berkat.

.

kalau ikut kan memang banyak betul kata kata yang jadi syaitan membisik kat telinga aku. aku dah buat keputusan untuk jual tupperware ini selagi ia memberi aku peluang buat duit.. orang lain mungkin dah jutawan sebab jual jet pejuang dan jual kapal terbang. tapi mampukah aku untuk memulakan langkah pertama. aku nak terus berlari dengan TUPPERWARE bukan sebab taksub tetapi aku dah cukup masak dengan selok belok bisness ini. kalau aku lompat ke bisness lain.. demi nak keuntungan.. aku akan kehilangan zaman kehidupan aku. hidup tak lama. bukan untuk kaya sampai rumah sebesar taj mahal.. hidup dan bekerja saling melengkapi.. reseki untuk hidup sempurna dan reseki hasil kerja kuat untuk bantu orang lain bila memerlukan. jangan jadi hamba duit tapi carilah duit untuk membina kehidupan dan mengangkat martabat diri, bangsa dan agama. dengan duit kita boleh membantu.. yang buntu.. dengan duit kita boleh mewarna hidup jadi sempurna..

.

sebagai kesimpulannya..

“JOM jadi agen jualan Tupperware”

.

penat dah aku bercerita. kalau korang masih lagi “tunggulah..”.. rezeki punya cakap “boleh blah”..

.

jangan marah taw..

memang niat nak bagi korang sentap..

.

okla korang..

selamat malam ...

bye bye

- Syamputra Razali TP -

#esokbelimingguanwanitataw

#syamputramembebel