Team Power

Team Power
Team Power Tupperware

sudikan click untuk kekayaan saya

TEAM POWER

TEAM POWER
Tupperware Brands Malaysia :  # 1st Tupperware ONLINE in Malaysia

Jom sertai TEAM POWER untuk JANA PENDAPATAN dengan Business Tupperware. Saya sedia membantu from zero to hero !! Call / whats app : 012-3993947 (Syamputra Razali) www.tupperwareteampower.blogspot.my

Sunday, February 28, 2016

Stok tupperware koleksi tahun 2010-2013 syamputra razali


Salam.. 
Hari ini abam bertapa kat kedai adek abam kat kajang ini. Punggah barang yang dah berkurun lamanya tersimpan..

Kalu anda peminat tupperware malaysia. Ayuhlah ke kajang dan berhubung dengan saya 012-3993947

-----------------
Saya nak promote sikit aktiviti yang saya bakal buat bulan depan.. Jom ..

“ BERKONGSI RAHSIA BERNIAGA ONLINE ”

Bagaimana dengan gaji cukup-cukup makan tetapi tetap dapat membuat simpanan. 

Kami di EvoWang juga menyeru masyarakat yang mahu lebarkan rangkaian anda.. Untuk join seminar ini..
---------------------------------
Temui secara 'LIVE' PAKAR pemasaran anda !!

---------------------------------
APA YANG BAKAL DIPELAJARI ?💝
---------------------------------

ASAS NIAGA ONLINE


1. Facebook dan rahsia sebaran marketing
2. Guna fb ads
3. Tips youtube 
4. Google form power
5. Buat blog meletop
6. Buat poster mudah
7. Maksima guna whats app
8. Motivasi niaga


🚀🚀🚀🚀🚀🚀🚀🚀🚀

3 SEBAB KENAPA ANDA WAJIB HADIRI
SEMINAR NIAGA POWER PADA 26 MAC 2016
-----------------------------------

1. Baru seminggu lepas terima gaji, baki duit dalam akaun tak sampai RM100.

2. Anak sudah masuk 5 orang, tapi masih menyewa. Sampai bila?

3. Simpan duit, tapi bukan makin bertambah malah semakin susut.

----------------------------------
DI MANA SEMINAR INI ?
----------------------------------

TEMPAT : KKTMPJ Petaling Jaya
TARIKH: 26 Mac 2016 (Sabtu)
MASA : 8.30pagi - 6.00petang

★★★ DAFTAR SEKARANG ★★★

REBUT HARGA EARLY BIRD SEBELUM HARGA SEBENAR RM50 DIAKTIFKAN

Tiket RM90.00 Sangat sangat murah dan PERTAMA DIMALAYSIA
Tiket hanya RM90.00 SELLING FAST! 
(BELI SEKARANG SEBELUM TIKET INI JUGA SOLD OUT)

[+] TEMPAT ADALAH TERHAD!
.
[+] Cepat! Bertindak sekarang.
.
[+] Insha Allah. Kita USAHA, ada sumber rezeki ALLAH tetapkan untuk kita.

=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•
PERLU PENJELASAN LAGI? 
BOLEH TANYA MELALUI TALIAN ✆


www.tupperwareteampower.blogspot.my



Monday, February 1, 2016

Tupperware online : party tupperware paling meriah tahun 2015

Assalam
Sebelum nak share tips nak cuci usus dengan detox
Saya nak share kegembiraan buat party yg betul betul berjaya

Lokasi di subang dan penganjur dibawah team chik
Awal awal persediaan

Nak start dah


Masak start

Bergambar kenangan..


Inilah artikel tentang lemon



Inilah yang Terjadi Pada Tubuh Anda Jika Anda Minum Air Lemon Setiap Pagi.

Lemon ni memang sedia maklum dengan dua khasiatnya yang terulung iaitu

Sebagai antibakteria dan antiviral yang kuat serta sebagai kuasa untuk boost immune system.

Sebagai ‘ubat kurus’ kerana jus limau membantu dalam proses pencernaan dan sebagai ‘pembersih’ hati

Lemon mengandungi asid citric, Calsium, Magnesium, Vitamin C, Bioflavonoids, pectin dan limonene yang meningkatkan tahap imun sistem kita dan melawan sebarang jangkitan.
Jom kita korek apakah rahsia Lemon, si kuning yang menawan ini?

Kebaikan Minum Air Lemon Setiap Pagi

Berikut adalah 12 kebaikan dan faedah Air Lemon kepada kita:

1. Minum air lemon sebaik sahaja bangun tidur boleh melegakan dan mengelakkan masalah penghadaman seperti kembung perut, gastrik dan pedih ulu hati.

2. Lemon bersifat antiseptik dan mempunyai kesan ‘pembersihan’ yang baik kepada hati, buah pinggang dan darah. Hati kita bekerja untuk perkumuhan dan penapis, apabila ia dibersihkan, kita akan merasa lebih bertenaga dan bersemangat untuk membuat kerja.

3. Minum air lemon pada waktu pagi memberi bekalan vitamin C semulajadi yang baik untuk kita. Ia juga memberi folate dan minerals seperti potassium, kalsium dan magnesium untuk tubuh.

4. Kandungan mineral yang tinggi dalam lemon menyebabkan ia boleh bersifat alkali dan membuang asid dalam badan.

5. Air lemon membantu dalam perkumuhan dan mengelakkan sembelit atau cirit-birit.

6. Minum Air Lemon boleh meningkatkan kesihatan kulit. Kandungan Vitamin C dalam lemon boleh membantu memperbaiki masalah kulit, lemon juga bersifat membersih, antibiotik dan antioksidan yang lebih penting untuk kulit.

7. Limonoid glucosides adalah sejenis flavonoid yang ada dalam lemon, kajian mendapati ia ada ciri-ciri anti-karsinogik yang boleh membantu mengelak barah.

8. Air Lemon membantu hati menghasilkan lebih hempedu yang membantu menghadam lemak degil.

9. Ciri-ciri antibakteria yang terdapat pada lemon boleh membantu merawat sakit tekak. Jika anda mengalami sakit tekak, minum seteguk air lemon dalam beberapa jam.

10. Air lemon boleh membantu mengurangkan mukus atau lendir dan kahak yang terhasil dalam badan.

11. Terdapat banyak sumber yang mengaitkan faedah dan kelebihan air lemon dalam membakar lemak dan membantu untuk kurus.

12. Air Lemon adalah sumber paling baik dalam menghilangkan bau mulut di awal pagi. Ia mengandungi ciri-ciri antioksida dan antibiotik yang juga boleh membantu mengurangkan bau badan.

Lain-Lain Keistimewaan Lemon:

Menghilangkan acne

Lemon mengandungi citric acid yang sangat berkesan dalam merawat acne. Vitamin C yang dijumpai dalam lemon ini adalah sangat penting untuk kulit yang sihat dan bersinar

Caranya:

Dengan menggunakan jari atau cotton ball tu, letakkan sedikit jus lemon ke tempat acne tu dan biarkan semalaman. Bilas pada esok pagi. Mula-mula memang rasa pedih tapi bila dah selalu buat dah tak rasa apa

Campurkan satu bahagian lemon yang telah diperah dengan satu bahagian madu. Letakkan campuran ini dikawasan acne tersebut dan biarkan sekurang-kurangnya setengah jam. Bilas dengan air. Lakukan dua kali sehari (satu awal pagi, satu lagi malam)

Tapi kalau acne ni dah teruk atau ada luka, mintak nasihat dari doctor sebelum memulakan rawatan ye.

Menghilangkan rasa takut dan cemas

Kajian membuktikan lemon balm mempunyai effect menenangkan dan seterusnya boleh menghilangkan keletihan, kelesuan, penat, pening, rasa cemas, takut dan stress.

Lemon oil juga dipercayai dapat meningkatkan konsentrasi dan kepekaan. Sebab tu lah banyak kita jumpa air freshner berbau lemon kan?

Caranya:

Kalau stress, percikkan beberapa titisan lemon balm essential oil atas sapu tangan dan hidu.

Tiada lagi ulser mulut (saya panggil mata ikan, HEHE)

Sifat antibacteria dan antiviral lemon dapat mempercepatkan penyembuhan ulser mulut ni

Caranya:

Campurkan lemon yang telah diperah dengan air suam dan kumur dengan solution ni at least 3 kali sehari. Mula-mula memang rasa pedih tapi lama-kelaman nanti dah tak rasa apa
Bye-bye demam

Selain dari rawatan demam yang pernah saya kongsikan sebelum ini, ada cara lain untuk merawat demam bagi orang dewasa.

Caranya:

Campurkan sebiji perahan lemon dengan secawan air panas yang telah dicampur madu. habiskan pada waktu tu jugak, tak perlu simpan-simpan.

Minum setiap 2jam sehingga demam tiada lagi!

Selesema dan Sakit Tekak

Bila kita selesema ni, lemon sangat membantu sebab ia boleh merawat secara dalaman dengan membekalkan Vitamin C yang diperlukan kepada sel pertahanan badan dan secara luaran melalui sifat antiviralnya untuk membunuh virus pada mucous (kahak/hingus) dalam hidung dan tekak

Caranya:

Campurkan sebiji lemon yang telah diperah dengan air suam dan minum setiap 2jam
Sekiranya sakit tekak, tambahkan 1 sudu kecil garam laut (5ml) ke dalam 1 cawan air suam dan 1 biji perahan lemon. Berkumur sampai ke tekak 3 kali sehari selama 1 minit untuk setiap sesi.

Kalau ada tonsil, berkumur setiap 2 jam sekali selama 30saat dengan sebiji perahan lemon. Dongak sedikit bagi membolehkan sifat antibac dan antiviral lemon ni bertindak pada tekak. Lepas tu telan la jus ni untuk membolehkan sifatnya yang boleh boost immune sistem ni pulak bertindak dalam badan

Merawat kutil dan ketuat (corn and calluses)

Caranya:

Letakkan potongan lemon setebal 5mm pada kutil dan balut dengan kemas. 
Biarkan semalaman.
Sapukan kawasan yang dijangkiti dengan lemon essential oil yang pekat dan belum dicairkan juga membantu proses penyembuhan. 
Sapu dengan cotton ball atau Q-tip untuk mengelakkan dari terkena kawasan yang tidak dijangkiti.
Merawat Eczema

Lemon Wrap mungkin dapat membantu anda yang terkena jangkitan kulit

Caranya:
Tambahkan 8 titik lemon essential oil kepada 1 cawan (250ml) air suam and 1 sudu besar (15ml) madu. Madu juga mempunyai kesan anti radang dan menguatkan lagi healing power of lemon tadi

Rendamkan kain ke dalam campuran tadi, perah, dan letak kain tu di kawasan jangkitan selama 15 minit, 2 ke 3 kali sehari

Bukan sahaja mengurangkan jangkitan, malah mengurangkan perasaan ingin menggaru.

Merawat Keletihan

Sekiranya kita letih sangat-sangat, especially kepada world traveller.

Caranya:

Cucuk lemon dengan straw dan sedut je. Ini boleh menjadi ubat dan pada masa yang sama sebagai refreshment
Tambahkan lemon pada air minum biasa, ia boleh menjadi antiseptic dan mengelakkan penyakit akibat allergy pada sumber air minum yang berbeza-beza
Lemon oil juga boleh merangsang brain activity. Jadi bila rasa letih, tambahkan 4 titik lemon oil kepada bekas aromatherapy yang telah diisi air
Ataupun minum segelas air lemon selang beberapa jam

Hypertension

Bawang putih, bawang merah dan lemon apabila bergabung boleh melawan hypertension.

Caranya:

Tambahkan 3 crushed bawang putih dan 1 chopped onion kepada 1liter susu rendah lemak ataupon susu soya
Reneh atas api selama 5 minit
Tapiskan dan sejukkan
Tambahkan 3 biji perahan lemon dan minum sepanjang hari
Dan sekiranya ada penghidap kolestrol tinggi, kuasa pectin yang ada dalam lemon boleh merendahkan kolestrol, InsyaAllah

Melegakan sengatan serangga berbisa

Caranya:

Sekiranya penyengat masih ada, amik tweezer dan tarik dia.
Urut di tempat yang terkena gigitan tu dengan 1 atau 2 titis lemon oil, campurkan dengan 1sudu sudu kecil madu

Untuk buat insect repellent, tambahkan 20 titis lemon oil kepada 1 cawan (250ml) air dan spray ke udara. Dah la berbau wangi, siap boleh halau serangga lagi

Ataupon boleh juga rendam cotton ball dalam lemon oil dan letak je dalam bilik
Sekiranya nak buat aktiviti di luar rumah, boleh sapukan kulit yang tak ditutupi baju dengan lemon oil ataupon boleh sapukan dengan 1/2 oz sunflower oil yang telah dicampurkan dengan 10 titisan lemon oil

Menidurkan Insomnia

Kajian menunjukkan lemon balm yang digabungkan dengan beberapa calming herbs seperti chamomile dapat mengurangkan keresahan dan membantu untuk tidur.

Dalam kajian ini 18 orang volunteers menerima 2 single dosage lemon balm extract ( 300mg dan 600mg) selama 7 hari. 600mg dose of lemonbalm meningkatkan mood dan meningkatkan ketenagan dan kepekaan

Menyelamatkan perut

Setiap kali makan, minumlah sebiji lemon yang diperah kedalam air suam.
Asid pada lemon akan merangsang penghasilan asid dalam perut dan aktiviti otot perut
Selamat tinggal Varicose Vein!

Caranya:

Tambah 6 titis lemon oil kepada 50ml wheat germ oil, 2 titis cypress dan 2 titis juniper oil
Gunakan campuran ini setiap hari untuk mengurut kaki dari bawah ke atas, in the direction of the heart

Untuk mandian yang menyegarkan urat dan badan, campurkan 8 titisan lemon oil kedalam air mandian yang suam. Tambahkan juga 4 titisan cypress oil yang di blend dengan 1 sudu besar (15ml) madu. Berendam selama 15 minit. dah sudah tu jangan lap badan tapi tekap-tekap je badan tu dengan tuala.

Menghilangkan kesakitan

Amalkan meminum sebiji lemon yang diperah kedalam air suam 3 kali sehari. Sekiranya sakit yang teruk, letak 2 biji lemon untuk minuman 3 kali sehari

Lemon oil mempunyai sifat melegakan kesakitan. Jadi untuk mengurangkan kesakitan, urutlah dibahagian yang sakit itu dengan beberapa titisan lemon oil dicampur dengan 1 sudu besar (15ml) jojoba oil

Menghilangkan nafas berbau!

Lemon boleh membantu menyegarkan nafas terutamanya selepas makan, ataupon selepas merokok ataupon air liur yang tak cukup ke.

Caranya:

Berkumur dengan sebiji perahan lemon yang dicampur dengan segelas air suam
Ataupon kunyah lemon slice setiap kali lepas makan.

P/s: Terima kasih sudi membaca & share. Jangan lupa tag nama kekawan uollss dalam komen.

Selamat mencuba ;) 

Jumaat : rutin seharian & majlis persaraan kak shima

Assalam..
Meh lah kita baca dan dapat sentuhan jiwa dari pakar pakar bisness yang beri tips. Mereka dah lalui dan mereka dah berjaya..

Semalam gigih nak menunaikan permintaan customer beli satu barang sahaja tapi saya nak rasa macam dulu dulu. Gigih niaga. Cuma 1 barang sahaja tapi saya hantarkan jugak..

Customer plak mintak wrapping dan saya pun wrappingkan la.. Cantik tak?

Pastu, jam 7 nak start acara dan saya hantarkan jugak walaupun jauh. Semua adalah sebab reseki.. 
Dan hari ini, pepagi kena jadi juru acara majlis persaraan kak shima. Dia memang seorang yang baik. Bukan senang nak jumpa sebaik itu.. 


Dia pun jenis pemurah dan rasa plak yang dok tempah ngan saya utk bagi kat kak shima.. 


Akak akak tu tengah memilih dan saya terus buat hamper. Senang kan..


Ini geng geng tempat saya keje. Semua chomel chomel..

Sempat jugak belikan kak shima kek yang sungguh sedap ini. Hehheheh

Semoga kak shima berjaya menjadi suri rumah yang berjaya .. 

------------------------

MACAM MANA NAK DAPAT DUIT? 

#G: Get Up Early

Bangun awal sebelum matahari terbit. Macam mana nak berduit kalau asik bangun tengahari?

#E: Earn More Than You Spend

Buat duit lebih banyak daripada perbelanjaan. Nak belanja berpuluh ribu sebulan pun boleh, asalkan income setiap bulan lebih banyak daripada itu.

#T: Train Yourself 1 Financial Valuable Skill

Belajar 1 skil yang betul-betul boleh buat duit. Tambahkan ilmu dalam media sosial atau saham atau property atau bercakap atau mengajar orang, sampai betul-betul boleh tambah duit. 

#R: Resource network

Kenal orang, siapa kawan-kawan sekeliling kita. Bisnes perlukan networking. Tetapi kalau berkawan dengan mangkuk, jadi mangkuk ayun la jadinya. 

#I: Invest

Mula belajar untuk melabur. Duit kalau hanya simpan di bawah bantal, tidak akan bertambah. Duit perlu mengalir supaya sampai ke lautan duit

#C: Charity

Jangan lupa untuk bersedekah. Tanyalah rahsia siapa pun yang sudah kaya raya, pasti antara jawapan mereka ialah bersedekah. 

#H: Habit

Jadikan 6 perkara di atas sebagai rutin harian. Jangan setakat buat 1 hari je lepas tu bising-bising kata ini mengarut. Hari ni start bisnes, esok pagi terus jadi jutawan ke?

Pesanan dan tips ini .. Mana yg baik kita sama sama amek iktibar ya..

-----------------------------------

Ini pula ala ala tazkirah agama. Semiga kita jadikan pedoman..

Assalamualaikum... semua bersyukur kita kepada Allah kerana kita dikurniakan oleh Allah Rahmat bernafas lagi di bumi Allah ini Aamiin. 

BAYAN SYURGA

1. Sebanyak 17,999 makhluk, Allah perintah untuk tunduk kepada manusia.

2. Kenikmatan2 syurga tak pernah didengar oleh mana2 telinga. Setiap tepian sungai Allah letakkan mutiara.

3. Tiada syurga selain untuk manusia dan jin. Malaikat pun tiada syurga.

4. Allah uji manusia dalam masa 2 jam setengah daripada tempoh sehari di akhirat untuk tentukan ahli syurga atau neraka.

5. "Aku tak akan kumpulkan dalam diri seorang hamba dua kali aman dan dua kali takut." (Hadis Qudsi)

~ Orang yang bertakwa di dunia, di akhirat dia selamat dan tenang.
~ Orang yang leka di dunia, di akhirat dia ketakutan.

6. Keindahan dunia hanyalah sampel. Yang original ada di syurga. Tengok kecantikan dunia, ingat syurga yang lebih cantik. Syurga warna putih, pasirnya daripada mutiara. Syurga paling kecil, 2 ribu tahun explore takleh ukur keluasan syurga.

7. Dataran syurga, bunga serta rumput daripada zafaran. Buah sebesar seekor unta. Lazatnya ada 70 rasa setiap kali gigit.

8. Setiap ahli syurga kahwin 72 orang bidadari. Ada majlis walimah dengan pelamin yang besar. Cantiknya, bajunya transparent daripada 70 lapis sutera. Jika seorang menjenguk ke dunia, nescaya semua laki pengsan. Air liur setitis tumpah ke lautan, laut jadi manis.

9. Perbandingan dunia dan akhirat umpama setitik air dibandingkan dengan lautan. Dunia umpama penjara orang beriman tapi syurga bagi orang kafir. Jadi, takyah dok ligan dan jeles sangat dengan orang kafir.

10. Tanah tempat pijak kaki di syurga lebih mahal daripada dunia dan isi-isinya. 

11. Kenderaan ialah kuda yang diperbuat daripada permata delima, sayap daripada emas di syurga.

12. Setiap pulau ada khemah daripada mutiara, tak perlu sewa hotel. Setiap khemah ada bidadari menunggu bersilang kaki untuk layan suaminya.

13. "Wahai umatku, jadilah anak akhirat. Jangan jadi anak dunia." (Hadis)

14. Semua ahli syurga tak pernah menyesal kecuali masa yang berlalu tanpa zikir kepada Allah.

15. Sifat ahli syurga: Kacak macam Nabi Yusuf, saiz Nabi Adam, umur Nabi Isa, suara Nabi Daud.

16. Ahli syurga beratur dalam 120 saf, 80 untuk umat Nabi Muhammad.

17. Pintu neraka terbuka siap-siap tapi pintu syurga dibuka depan mata ahlinya. Nabi akan ketuk pintu syurga dan malaikat pun buka 8 pintu syurga. Gerbangnya luas 2 bulan perjalanan, tapi pada hari akhirat, gerbang itu akan jadi 'jammed.'

18. Lalu ahli syurga dihidangkan makanan yang lazat. Menu spesial; Lembu syurga golek, hati ikan paus. Pinggan daripada emas dan perak, itu pun boleh dimakan.

Malaikat akan bawa ahli syurga ke kampung halaman, masuk istana.

19. Bidadari menanti, kemudian bawa ahli syurga bersiar-siar ke taman. Di taman itu, ada mahligai daripada mutiara, ini untuk ahli syurga paling rendah.

20. Malaikat akan umumkan, "Kamu akan muda dan tak tua. Umur kamu 33 tahun, isteri kamu 17 tahun"

Tiada apa-apa lagi larangan. Hidup tiada mati.

Isteri akan menyanyi untuk suaminya. Merekalah yang tak pernah memarahi suami.bSetiap inci tubuh mereka akan menjadi nikmat bagi suami.

21. Antara nikmat dalam syurga  dengar Nabi Daud baca kitab Zabur, Rasulullah baca Surah Toha, Allah baca surah ar Rahman.

22. Ahli syurga bertambah-tambah kacak semakin lama. Wajah berubah ikut kemahuan. 

23. Burung yang terbang, niat di hati nak buat lauk, terus burung tu jatuh jadi siap masak.

24. Suatu hari, malaikat jemput ahli syurga jumpa Allah. Lalu Allah bertanya:

"Ada apa-apa lagi yang kamu nak minta?"

"Tiada apa-apa ya Allah."

"Tidakkah kamu tahu banyak lagi nikmat yang belum Aku beri. Mulai saat ini Aku redha kepada kamu."

Kemudian, Allah tambah lagi nikmat paling besar iaitu mempertontonkan wajahNya. Allah angkat 70 hijab daripada cahaya. Lalu terlihatlah wajah Allah dengan sangat jelas. Berpuluh-puluh tahun terpesona dan teruja sehingga isteri mengadu kepada Allah supaya kembalikan suami mereka ke pangkuan isteri.

Jika bukan kerana pimpinan malaikat, tentulah ahli syurga lupa jalan balik kerana lazatnya melihat wajah Allah.


-----------------------------

Buat perniagaan bukan senang.

Bukanlah maksudnya tak boleh buat, boleh tu boleh. Tapi kena belajar/kaji banyak benda dan kena test jadi atau tidak. Itu yang tak senang tu kalau tak pernah buat.

Sebab bila belajar, kita sekadar faham secara intelektual. Tapi ada buat tak? Kalau takda, jangan sombong cakap 'aku dah tahu'.. bahaya tu.

Sekarang ni ada dua jenis berniaga:

1) Buat duit.
2) Buat bisnes.

Ada beza tau dua ni. Buat duit tu senang gila:

1) Cari produk yang trending/senang jual/untung lebih.
2) Jual dekat channel yang ramai target market (kena tahu target market dulu) contohnya FB, Insta, SEO, marketplace dan lain2.
3) Pusing main ayat/target market je. Lepas tu layan PM.
4) Lepas dapat sales, ulang step.

Tapi buat bisnes is a whole different thing. Bisnes ni bersistem. Buat sorang2 boleh atau ada pasukan. Untuk tahan lama dalam perniagaan, eloklah belajar bisnes betul-betul.

Sebab dalam bisnes ada diajar:

1) Innovation
2) Marketing 
3) Sales 
4) Follow-Ups
5) Appointment
6) Presentation
7) Branding
8) Training
9) Staff recruitment
10) HR/Finance/Admin
11) PR
12) Dream customer.

...dan banyak lagilah.

Tapi yang penting sebenarnya #1 dan #2 dalam senarai di atas. Yang lain sekadar menyokong dua benda tu.

Tapi, kalau tahu skill di atas sekalipun, yang menggerakkan bisnes ialah pemilik bisnes tu sendiri (sebelum pass ke orang lain). Dan bisnes ni sebenarnya melambangkan cara pemilik bisnes tu mentadbir.

Kalau megah, maka megahlah pentadbirannya. Kalau sendu? Sendulah pentadbirannya..

Oleh itu pemilik bisnes, motivasinya kena kuat. Oleh itu jangan terkejut kalau pemilik bisnes ni terlebih konfiden dan selalu nak menang. Mereka terpaksa. Kerana buat bisnes ni is a whole new level.

Pendek kata, kalau sesiapa yang nak jadikan perniagaan buat duit mereka tu long-term, you need to learn to do business.

--------------------------

1. Dia lah yang menggerakkan negara Islam yang lain untuk membantu Bosnia Herzegovina ketika umat Islam disana disembelih oleh pengganas Serbia.

2. Dia juga lah yang menghantar ratusan komando Malaysia yang dibawa masuk secara sulit ke Bosnia untuk membantu saudara seIslam kita ketika era pencerobohan dan pembunuhan beramai-ramai umat Islam di Bosnia ketika itu. “Kalau negara Arab ini tidak datang membantu, kita hantar sahaja askar kita,” - Tun Mahathir.

3. Dia jugalah berpakat dengan kerajaan Sultan Brunei menyediakan jumlah dana yang berjuta dollar untuk membeli senjata dan peluru anti kereta kebal untuk tentera Islam di Bosnia.

4. Dialah yang pernah menangis ketika melawat Bunker yang menjadi pejabat Yasser Arafat di Palestin.

5. Dia jugalah pemimpin Islam yg Yasser Arafat hubungi meminta bantuan dan pertolongan ketika diserang oleh rejim zionis.

6. Dia juga lah yang mempertaruhkan nyawa isterinya,Tun Dr Siti Hasmah menaiki pesawat ke Baghdad membawa bantuan kemanusiaan kepada umat Islam demi untuk melepaskan sekatan Amerika Syarikat.

7. Dialah yang digelar Maha Firaun dan dia jugalah yang lantang mengutuk kekejaman Yakjuj Makjuj / Zionis ke atas umat Islam serta mempertahankan Islam dimata dunia.

8. Dialah yang berusaha keras, tak hanya duduk berdoa tanpa berbuat apa2.

9. Dialah yang ketika saudara Islam yang berlainan parti mendoakan kecelakaan untuknya. Tapi dia diizin oleh Allah SWT masuk ke dalam KAABAH. Malah beliau kini dianggap sebagai seorang pemimpin dunia yang berjaya meskipun memimpin sebuah negara yang kecil.

Beliau bukan hanya berjaya Memerdekakan negaranya dari semua segi, tetapi berusaha memerdekakan negara-negara lain dari belenggu falsafah pembangunan yang dijana dari barat yang jelas muflis idealistiknya..
Bila berbicara soal Tun M, sudah pasti sebak dan berlinang air mata kerana jasa yang dicurahkannya sudah pasti tidak dapat dibalas.

Dialah..

TUN DR MAHATHIR BIN MOHAMAD, MANTAN PERDANA MENTERI MALAYSIA dan manusia yang dihormati UMAT ISLAM dan PEMIMPIN ISLAM seluruh dunia.Terima Kasih Tun , keranamu kini kami generasi pewaris menikmati hasilnya.