Team Power

Team Power
Team Power Tupperware

sudikan click untuk kekayaan saya

Minggu Wanita 6 Oktober 2017

Minggu Wanita 6 Oktober 2017
King of Tupper-Man
Tupperware Brands Malaysia :  # 1st Tupperware ONLINE in Malaysia

Jom sertai TEAM POWER untuk JANA PENDAPATAN dengan Business Tupperware. Saya sedia membantu from zero to hero !! Call 012-3993947 / whats app : 013-22-300-82 (Syamputra Razali) www.tupperwareteampower.blogspot.my

Thursday, October 22, 2015

Tupperware Online : Sharing Tips Online Business Tupperware Malaysia

Assalammualaikum

<<< PELUANG SHARING TIPS ONLINE BUSINESS >>>

Saya membuka peluang ini kepada 5 orang setiap SESI yang saya ambil selama 5 jam setiap sesi. Agenda saya adalah :

# mahukan anda faham STRATEGI pemasaran menggunakan Facebook

# mahu membongkar RAHSIA penggunakan Instagram dalam mencari pasaran baru

# mahu share TIPS cara paling MUDAH membina rangkaian perniagaan anda

<<< BERAPA YURAN NYA? >>>

Sebagai permulaan dalam memberikan benda yang baik dan meneruskan niat yang baik. saya memohon yuran dari RM200/= , DISKAUN dengan harga SPECIAL untuk 2 sesi pertama (5 orang + 5 orang) adalah --->

{{{{{{{------------RM 20--------------}}}}}}}}
sahaja

----------------------------------------------------------------------------
saya membuka peluang PILOT TEST saya ini kepada
<<<<< Ahli TEAM POWER dahulu >>>>>>>

Lokasi adalah di sekitar LEMBAH KLANG seperti di rumah, pejabat, restoran, McD, KFC, starBuck atau dimana mana yang selesa dan ada elektrik supply dan boleh bukan Laptop.

Internet digalakkan untuk bawa namun saya ada menyediakan bantuan capaian internet itu.

semoga kita sama sama berjaya..

REBUTLAH PELUANG INI.. saya mahu kita COME BACK dan start untuk mencipta Legasi TEAM POWER..

hubungi saya - 012-3993947
(Syamputra Razali) https://www.facebook.com/180680798648276/photos/a.180977335285289.42359.180680798648276/901988549850827/?type=3&theater
 
 




 

Tuesday, October 20, 2015

Tupperware Malaysia : Tips Memilih Produk Perniagaan - Tupperware Team Power

Assalammualaikum

Salam Rabu yang ceria..

 
Saya tahu Banyak betul Bisnes yang Offer "TAK PAYAH Kerja.. dapat DUIT banyak"
Saya tahu Ramai betul orang yang offer "TAK PAYAH cari orang.. Dapat DUIT banyak"
Saya tahu anda dah pernah CUBA masuk dan TAK KE MANA pun, duit pun lebur, harapan berkecai

=================
Tuan tuan Puan Puan
=================

Nahh bunga ini. 

 



Kesat airmatamu sebab dah abis duit dan habuk pun tak dapat. Memang anda terpedaya dengan duit yang mereka dapat berjuta juta (kata mereka). Mungkin betul ada yang berjaya.. Tapi anda rasa yakin ke dengan beri duit dan melabur duit anda dan anda goyang kaki dapat pulangan besar.. kalau macam tu lebih baik mereka letak atas nama .. Mak ayah kakak abang adek anak jiran pak long, mak long, beat freind. Kenapa perlu anda? Kalau betul duduk sahaja dapat duit mereka suruh je keluarga mereka dan sama sama kaya raya.

Anda pun tak fikir panjang, abis keluar duit simpanan hari tua dan laburkan. Dengan harapan anda dapat duit CEPAT dan kaya dengan pantas..
Bila anda dah nunggu sampai kucing dah beranak 2 kali. Anda mulalah menyesal. Masa tu, duit dah labur dan apa pun x dapat. Janji manis orang yang ajak pun dah jadi air liur basi. Saya minta maaf, saya geram kat orang MELAYU yang nak cari duit cara mudah. Tengok sikit orang kipas duit terus tergoda dan sanggup gadai apa sahaja.

Jom compare ngan bangsa lain. Ada ker buat macam orang kita. Mereka menjual barang dan sanggup untung sikit asalkan jaminan masa depan. Bagitahu saya siapa orang Cina yang berjaya dengan sindikit labur labur duit ini. Mereka cuma tokey yang atas sekali je.




Saya kesian kat bangsa saya yang MALAS nak berusaha dan mereka suke sangat duit segera ini. Bile dah x ada duit baru terkial kial nak menagih bantuan. Bijak lah berniaga. Kerahlah sikit kudrat nak berniaga. Kaji lah elok elok apa yang anda nak buat.

Baiklah.. Saya nak cerita sikit saya yang dulu. Saya berniaga tupperware. Amek stok dengan moto dan jual dengan sapa sapa yang nak. Saya dikecam dan ala ala disindor oleh kawan kawan yang cakap " boleh ke kaya jual tupperware ini?" .. Saya anggap itu benda positif dan saya yakin, tupperware tak pernah basi dan ia adalah sumber reseki saya. Biarlah orang nampak pelik LELAKI menjual tupperware. Dan saya akan buktikan sayalah lelaki pertama di MALAYSIA yg bujang akan muncul sebagai orang paling legend di Malaysia. Kalau kita keep berusaha dan panjang akal fikirkan orang yang dah berjaya buat. Saya akan berjaya

Kemudian saya cuba untuk bisness online dan berbulan bulan nak meyakinkan orang beli ngan saya. Ya la. Orang pun takut nak bank in duit sebab kita macam tak meyakinkan. Bile saya kita semua kekurangan saya. Saya setiap hari membuat penambahbaikan dan paling penting.. Tanamkan azam untuk berjaya. Itu lah matlamat saya sebab nak "hantar mak ayah pergi haji" itulah hari hari saya fikirkan.. Ialah buat saya kuat..

Saya nampak potensi perniagaan ini dalam sistem rangkaian Multi level. Kita ajar dan guide orang bawah kita (downline) dalam satu pasukan dan kita dapat habuan dari itu. Habuan yang kita dapat itu, sedikit kita peruntukkan untuk buat cabaran kepada downline kita.

5 tahun saya mengorbanankan masa dan saya membuat pelbagai try n error dalam berniaga dan pelbagai cabaran menghambat saya. Semua saya tempoh selagi saya mampu. Pokoknya selagi kita buat benda yang betul. Selagi itu benting bisness kita akan teguh. Saya juga turut berterima kasih kepada semua pesaing saya yang baik hati dan bersaing secara sihat..

Target setiap bulan adalag rahsia saya dipandu dan organisasi saya TEAM POWER terus bertukar pendapat dibawah 1 bumbung dan sama sama support each others.



Berkat sokongan downline yang mencecah 6000 orang, saya telah menrima pelbagai anugerah dalam tupperware seperti rainbow award. Saya juga diberikan honda civic dalam cabaran car achivers dan saya dapat melancong ke 10 negara dalam masa 5 tahun.. Saya pun tak sangka..
Akhir kata, saya ingin menyeru.. Agar anda pilihlah bisness yang punya masa depan dan juga yakin diyakini. Bisness yang pelik dengan tawaran pulangan yang besar tanpa berusaha.. Semestinya ibarat udang disebalik batu.. Mulalah sekarang.. Jom berniaga !!

Jom layari blog saya :
www.tupperwareteampower.blogspot.com


Saya juga membuka peluang untuk anda.. menjadi agen jualan kepada saya dan saya menawarkan pendapatan sampingan kepada anda.. mahu cuba??
jom hubungi saya...



Monday, October 19, 2015

Tupperware Malaysia : TIPS Syamputra Razali untuk BERJAYA dalam bisness TUPPERWARE

inilah dikatakan MISI Mencari JODOH dalam Tupperware

pelbagai cara saya usahakan dan insyallah.. setiap usaha itu akan menjadi sebuah kejayaan.


salam semua..

tahun ini adalah tahun ke 5 dan tak sampai lagi usia saya menjelang usia ke 5
saya merasakan masa bukan jawapan dan penentu kepada kejayaan tetapi
cara dan istiqamah kita dalam mencari jalan untuk berniaga itu adalah jawapnnya..

saya sedar banyak perkara yang saya lalui dalam menjadikan diri saya seorang SED diakhir tahun 2015 ini.. saya yakin juga seorang lelaki akan boleh bersaing dengan wanita jika ada keinginan yang mendalam..

bagi saya.. sepanjang pengalaman saya dalam bisness ini.. beberapa perkara yang perlu kita tahu dan kita jaga..

TIPS untuk BERJAYA dalam bisness TUPPERWARE

1 HUBUNGAN - dengan ALLAH. ibubapa.. adik beradik. downline dan upline...kawan kawan.. sesiapa sahaja

perkara paling penting adalah menjaga hubungan kepada Allah.. permintaan dan apa yang kita minta adalah pemberiaannyer.. disamping itu mak ayah perlu juga dipelihara ibarat harta paling bermakna.. sebab doa mereka yang memaknulkan hidup kita jadi sempurna dan hebat luar biasa.. dan hubungan anda kita dengan upline dan downline.. saya faham ramai yang adalah perselisihan paham dengan upline juga downline.. anggapkan salah faham dan buat sahaja macam biasa.. soal hati harus diketepikan.. semua orang buat silap dan maafkan dia dan insyallah dia pun akan maafkan kita.. apa pun kita haruslah berfikir dengan lebih waras dalam menimbulkan isu yang tak memberi apa apa makna..



2. KEWIBAWAAN - Integrity kepada perkara yang betul - walaupun tak ada orang nampak

perkara yang dikatakan integrity ini adalah kepercayaan kita melakukan sesuatu tanpa menunggu orang tengok. masa orang tak tengok pun kita melakukan perkara yang benar dan kita kena tahu.. kalau kita buat benda yang tak elok.. lambat laun jadi seperti monyet yang melompat dari dahan ke dahan.. akan jatuh juga.. hentikan perkara yang tak elok dan start melakukan perkara yang baik dan lurus.. ia akan menyebabkan mata mata orang akan memandang anda hebat tanpa sebarang kontroversi yang mencacatkan.. insyallah.. parut dimuka tak akan hilang tapi ia boleh diminimakan dengan makan berry gen


3. TEKAD dan ISTIQAMAH - bersungguh sungguh melakukan kerja dan mencari downlinbe serta sales walaupun rank sudah ED

perkara pokok dalam bisness adalah consistency dalam berniaga.. sangat menjadi keutamaan bila berniaga kita harus sentiasa mengekalkan  stamina dalam berniaga dan sentiasa memotivasi diri sendiri. ini akan menyebabkan kita akan sentiasa bersemangat dalam melakukan kerja.. insyallah.. recruite dan sales akan masuk berduyun duyun duyun.. dan saya sendiri.. walaupun dah rank ED.. still rasa macam baru masuk dan macam baru nak jadi director.. bersungguh sungguh nak membina empayar team power..


4. PANDANG POSITIF - apa sahaja perbuatan dan perlakuan serta apa yang kita fikir perlu suci dan poditif

perkara yang perlu diamalkan selalu adalah berfikiran postif.. melihat sesuatu dari sudut positif memang agak mencabar tetapi mulakan sedikit demi sedikit dan anda akan berjaya.. contohnya.. anda akan marah kalau stok habis.. dan kalau anda positif anda akan rasa " ohh hebat sungguh tupperware.. stok selalu tak ada.. laris dan ramai orang nak.. demand tinggi" ini menyebabkan kita akan atur strategi nak dapatkan modal dan stok awal...




5. SYUKUR DAN LUAR BIASA - senantiasa rasa rendah diri dan bertindak dilingkungan luar kotak dalam action yang dilakukan

perkara yang anda perlu rasa adalah.. rasa bersyukur kepada apa yang anda dapat dan anda perlu rasa kesyukuran ini kepada siapa sahaja yang berada disekeliling anda.. rai8kan mereka dan jangan lupa raikan diri sendiri.. dan bile anda rasa bersyukur.. anda adalah seorang yang menghargai.. namun.. jangan bersyukur dan bergoyang kaki.. anda perlu ada target untuk melangkah lebih jauh setiap hari dan mempunya daya peningkatan yang hebat.. baru lah anda akan... maju..




fuuhhhh.. lega juga dan taip Tips ini.. dah lama juga saya tak tulis tips.. ini.. semoga menjadi tips dan bantuan kepada anda.. terima kasih kerana sudi membaca...

salam sayang untuk semua..































Tupperware Malaysia : Poster Team Power

Assalam.. Poster ini adalah poster minggu ini untuk anda..









Sunday, October 18, 2015

Tupperware Malaysia : Hamper Tupperware For Sales

Salam..
hari ini saya nak tawarkan sedikit iklan yang mana jenuh saya mengusahakannyer..
seperti mana anda yang nak cari macam macam hadiah.. dan saya cadangkan untuk membeli Tupperware hamper saya

Sebelum tu saya nak cerita sikit pada basic business tentang 4P
1. product
2. price
3. promotion
4. place

 set sudu ini PERCUMA. siapa nak boleh ke instagram saya : Syamputra Razali

 jom sertai TEAM POWER
kepada yang nak order boleh call saya 012-3993947 (Syamputra Razali)

ini saya amek dari rencana.. terambik indonesia punya


Konsep marketing mix merupakan salah satu konsep dalam pemasaran modern pada saat sekarang ini. Dimana konsep tersebut adalah salah satu kegiatan pemasaran yang sangat menentukan keberhasilan perusahaan dalam mengejar maksimum profit.
Dalam hal ini Swastha (1985 : 94) memberikan pengertian marketing mix adalah empat variabel atau kegiatan yang merupakan inti dari sistem pemasaran perusahaan yaitu produk, struktur harga, kegiatan promosi dan sistem distribusi. Selanjutnya Kotler (1985 : 45-48) mengemukakan bahwa marketing mix dapat dibagi menjadi 4 P sebagai berikut :
1 Product (Produk)
2 Price (Harga)
3 Place (distribusi/tempat)
2 Promotion (promosi)


 
Keempat produk di atas merupakan penentu dalam menganalisa pasar secara keseluruhan, selanjutnya penulis akan menguraikan keempat komponen di atas sebagai berikut :


 
1 Product (produk)
Produk adalah sesuatu yang dapat ditawarkan pada suatu pasar guna mendapatkan perhatian untuk dimiliki, digunakan, dikonsumsi yang dapat memuaskan kebutuhan.
Suatu produk dapat berupa suatu benda, jasa dan keinginan lain-lain untuk melukiskan sesuatu yang dapat memenuhi keinginan. Untuk itu setiap pengusaha harus mengetahui perkembangan kebutuhan konsumen melalui penelitian pasar agar dapat mengetahui dan dapat menyesuaikan diri dalam menciptakan produk.


 
2 Price (harga)
Harga merupakan alat untuk mengukur nilai suatu barang, harga bagi produsen merupakan penentu bagi permintaan pasar dan mempengaruhi posisi pesaing perusahaan dalam merebut konsumen.
Harga merupakan indicator dari pada barang, dalam menetapkan harga perlu hati-hati dalam memperhatikan potensi pasar. Oleh sebab itu, menentukan harga perlu diperhatikan agar harga yang ditetapkan dapat dijangkau oleh konsumen disamping itu dapat memberikan keuntungan bagi perusahaan.


 
3 Plavce (distribusi/tempat)
Produk yang telah dihasilkan oleh suatu perusahaan akan lebih berguna bagi kensumen/pembeli apabila produk tersebut tersedia pada tempat dan saat dimana saja dibutuhkan.
Dalam pencapain tujuan utama dari pemasaran yakni menyalurkan barang-barang atau jasa.Secara efisien dari produsen ke konsumen, maka diperlukan adanya kegiatan penyaluran (distribusi) sebagai mata rantai yang harus dilalui oleh barang-barang dari produsen ke konsumen pada waktu dan jumlah yang tepat.
Barang yang dihasilkan oleh para produsen biasanya tidak secara langsung mereka menjualnya kepada konsumen, tetapi biasanya mereka melalui suatu perantara agar produk yang dihasilkan dapat dengan mudah sampai ke tangan konsumen.
Basu swastha ( 1990: 190) memberikan defenisi tentang saluran distribusi sebagai berikut: Saluran distribusi untuk suatu barang adalah saluran yang digunakan oleh produsen untuk menyalurkan barang tersebut dari produsen sampai ketangan konsumen sebagai pemakai. Saluran distribusi yang digunakan adalah suatu struktur yang menggambarkan alternativ saluran yang dipilih oleh para produsen seperti: pedagang besar, agen, dan pengencer.

 
Hal ini produsen mempunyai 3 alternatif iaitu:

 
a. Distribusi Insentif
Distribusi ini dapat digunakan oleh para produsen yang menjual komponen perusahaan yang berusaha menggunakan penyalur terutama pengecer sebanyak-banyaknya untuk mendekati para konsumen. Usaha ini dimaksudkan untuk mempercepat pemenuhan kebutuhan konsumen, semakin cepat para konsumen terpenuhi kebutuhannya maka semakin cepat pula terpenuhi kepuasannya.
b. Distribusi Selektif
Perusahaan yang menggunakan distribusi ini berusaha memilih sejumlah pedagang besar atau pengecer, agen yang terbatas dalam suatu daerah. Saluran ini biasanya digunakan untuk memasarkan suatu produk baru (barang special) apabila distribusi ini menguntungkan dari distribusi insentif maka jumlah pengecer atau agen yang digunakan akan lebih terbatas.
c. Distribusi Ekslusif
Saluran ini dilakukan oleh perusahaan dan hanya menggunakan suatu pedagang besar atau pengecer dalam daerah tertentu. Jadi produsen hanya menjual produknya kepada suatu pedangang besar saja dengan mengunakan satu penyelur, maka produsen akan lebih mudah dapat mengadakan pengawasan pada tingkat harga enceran maupun usaha kerja sama dengan penyalur dalam periklanan. Pemilihan saluran distribusi merupakan suatu masalah yang sangat penting sebab keterlambatan barang-barang sampai ketangan kosumen dapat menturangi keuntungan yang diterima oleh perusahaan.


 
4 Promotion (promosi)
Promosi adalah suatu usaha perusahaan atau individu memberikan informasi dan mempengaruhi serta menarik konsumen sicara lansung terhadap produk yang dihasilkan.
Promosi adalah cara yang efektif dalam merebut konsumen dipasaran, serta memperkenalkan barang¬¬¬-barang baru yang diproduksi.




______________________________________________________________________________

Apa itu 4P? 4P ialah

1. Place

Tempat ataupun tapak untuk anda memulakan perniagaan. Jika anda berniaga secara online, hanya perlu ada domain dan hosting sebagai tapak perniagaan. Ramai usahawan sekarang ini telah menggunakan blog ataupun website untuk menjalankan perniagaan kerana jauh lebih murah berbanding mereka menyewa di bangunan-bangunan ataupun gerai-gerai di luar sana. Kos permulaan jika anda memulakan perniagaan anda di internet hanya RM100 sahaja hanya dengan membeli domain dan hosting selama setahun tidak termasuk anda mengupah designer untuk membuat blog ataupun website untuk perniagaan anda. Anda boleh belajar sendiri cara membuat blog ataupun mengupah para pelajar kerana golongan ini akan menawarkan servis yang yang murah kerana merea masih lagi pelajar.

2.Product
Produk terbahagi kepada banyak jenis produk iaitu

  • Produk Fizikal ( Kasut,Baju,Pakaian Dll )
  • Produk Digital ( Ebook,Audio,Movie Dll )
  • Servis ( Membuat Blog,Mencuci Kereta, Mengecat Rumah Dll )
Price
Harga sangat penting bagi pelanggan,ada pelanggan yang suka dengan harga yang murah dan tidak ambil peduli pasal kualiti sesuatu produk itu, ada juga pelanggan walapun makanan itu mahal, jika kuantiti banyak, pelanggan itu akan membeli juga, dan pelanggan yang melihat kualiti sesuatu produk tanpa melihat harga produk tersebut.

Promotion
Setelah anda sudah ada produk,tapak perniagaan dan harga bagi produk anda,langkah seterusnya ialah promosi.Promosi sangat penting dalam perniagaan,jika tidak ada promosi,pelanggan tidak tahu apa kelebihan produk ataupun kelemahan produk.