Team Power

Team Power
Team Power Tupperware

sudikan click untuk kekayaan saya

TEAM POWER

TEAM POWER
Tupperware Brands Malaysia :  # 1st Tupperware ONLINE in Malaysia

Jom sertai TEAM POWER untuk JANA PENDAPATAN dengan Business Tupperware. Saya sedia membantu from zero to hero !! Call / whats app : 012-3993947 (Syamputra Razali) www.tupperwareteampower.blogspot.my

Saturday, July 11, 2015

Tips Tupperware Malaysia : TANPA MODAL boleh BERJAYA?? bagaimana?

"SAYA TAK ADA MODAL"

======================
Boleh ke niaga tanpa modal?
======================

Soalan dan pertanyaan ini memang menjadi TOP 5 dalam alasan alasan menjadikan kiter terus kecundang sebelum kita tahu kita akan kecundang dalam berniaga.

Sifu saya "Kak sahliah" pernah berkata.. "Belum keluar rumah bertempur dah pulang tewas".. Berbeza dengan orang yang sudah berhabis habisan menggunakan pencak dan kudrat juga keringat lalu tumpas ditengah gelanggang yang saya fikir lebih bermaruah dan salute kepada perjuangan yang di laungkan.

Begitu juga dalam berniaga. Semestinya halangan terbesar bile mana nak kena ada modal besar dan pergi ada modal permulaan. Sebenarnya, mengikut pengalaman saya.. Niaga tupperware ini memang perlukan modal sebab itu adalah komitmen. Namun, secara jujur.. Bisness ini adalah.. Bisness yang berMODALkan semangat dan USAHA. Bile kita rajin berusaha namun tak berjaya sebab kita rajin SYOK SENDIRI. Usaha perlu dengan strategi. Dan jika kita lihat cara yang Syamputra Razali turunkan tak berkesan dengan anda .. Anda perlu membuat adjustment agar kena dengan sifat dan diri anda.

Sebagai contoh, kalau cara syamputra razali lebih kepafa HOVER ala ala azwan ali. Semestinya anda tak boleh TIRU. Anda boleh ikut cara aznil hj nawawi. Pendek kata cara seseorang perlu melalui peringkat TRY n Error. Anda perlu cuba dan cuba dan cuba dan saya pasti akhirnya akan berjumpa cara yang sesuai..









Saya mengambil contoh director didalam TEAM POWER yang mempunyai cara nya tersendiri. Iaitu sharifah aini. Aini adalah suri rumah sepenuh masa dan menjalan perniagaan ini dengan cukup tenang. Beliau tidak banyAk mempamerkan dirinya namun ada juga sekali sekala menonjolkan anaknya sebagai model. Cara aini lebih kepada caring dan sharing serta beliau berkomunikasi dengan downlinenya kerap dan mempunyai cabaran yang tersendiri. Beliu mempunya ramai pengikut dan mengeluarkan idea bernas seperti program DIQ untuk 2 bulan. Aini juga menggunakan blog sebagai ruang sharingnya disamping beliau menggunakan personal approach. Hahhhh. Abis rahsia aini saya dedahkan. Semoga anda mendapat inspirasi kepada orang yang setiap bulan memasuki ranking TOP sales dari TEAM POWER.. Beliau juga telah melahirkan lebih dari 15 orang director dan bergelar 5 star director. Yang penting.. Aini tak pandai untuk drive kereta namun boleh mengepos barang yang customer order. Fikirkanlah..





Saya juga ingin merujuk kepada cara Yunaizah dari negeri sembilan yang diberikan cabaran "anak tidak sihat" dan tanpa alasan beliau terus  mengukuhkan empayar beliau dengan caranya yang tersendiri. Beliau juga seorang suri rumah dan memulakan bisness baru setahun sahaja. Beliau yang dahulu malu dan cepat nervous.. Kini semakin yakin bilemana beliau sudah boleh menghasilkan youtube dengan demo barang barang asas. Kebolehan beliau adalah berusaha mendapatkan barang dengan bersungguh sungguh mencapai hasrat pelanggan. Yunaizah atau dikenali dengan yus.. Sudah berani memperkenalkan dirinya dan bijak mengatur strategi. Beliau yang pernah merecruit lebih 35 orang pada bulan februari 2015.. Consisten dengan recruit  lebih 10 orang. Saya yakin, yus akan mencipta nama sebagai TOP sales di malaysia.





Seorang lagi director yang saya fikir hebat dan mempunya aura luar biasa adalah Junaidariani dari bachok kelantan. Beliau adalah antara pengasas Team Power dan menjalankan pernigaan secara full time kerana beliau seorang suri rumah. Beliau yang masih belajar belajar memandu membuat perniagaan 100% online dan pelanggan nya adalah diserata Malaysi. Sikap jun yang peramah dan jujur serta menambat hati pelanggan dengan pemberian tanda hati menjadikan beliau digemari untuk repeat order dari pelanggan yang setia. Jun juga merupakan salah satu achivers yang bakal menaiki belon panas dalam trip PERCUMA Tupperware ke istanbul, turki. Kejayaan beliau ke star boot camp yang pertama menjadi inspirasi yang lain untuk terus mencipta kejayaan. Semoga impian beliau untuk mempunyai bco sendiri akan tercapai. Kini, jun sedang berada di rank 5 star director dan mengatur langkah menjejak AED



πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹ dari 3 cerita success saya tadi. Persamaan antara mereka adalah suri rumah dan mereka mempunyai strategi dan cara masing masing. Namun, 1 rahsia yang mereka belum dedahkan adalah mereka mempunya RECRUIT yang berkuali setiap bulan dan melahirkan bakal director baru. 

🌷🌷 ohh ya. Terlupa pulak kisah pasal MODAL tadi..



πŸ”›Itulah yang saya katakan. Modal paling besar adalah diri kita yang kita bersungguh sungguh.. Bayangkan hebatnya pepatah " alang alang menyeluk pekasam biar sampai ke pangkal lengan" . Saya pegang prinsip ini sebab ia menyatakan. Andai kita fokus dan tekun melakulan sesuatu. Habuannyer hebat. 

πŸ’°πŸ’°Menyebut tentang modal tadi.. Upline saya "madam chin'g lay ping" ada menasihati saya tentang modal. Modal u adalah katalog dan kasi orang tengok dan kasi dia cari order. Itu pesanan keramat yang ternyata berkesan.. Katalog adalah modal kita yang kita jaja sebagai kedai bergerak kita. Dimana sahaja perlu ada katalog yang mencuci mata siapa sahaja yang memandangnya.

πŸŽ€SAya percaya.. Tak perlu modal yang banyak. Kita adalah sebagai agen jualan dan peratusnya adalah 20% dan pembina rangkaian adalah 80%. Saya akan bongkarkan tentang rahsia 20-80 peratus ini dalam lembaran entry yang lain. Semoga kisah modal ini bukan menjadi cerita berat dan alasan yang memaku kaki kita untuk terus bergelar orang susah dan menjadi miskin usaha seterusnya menjadikan kita kais bulan makan sehari.

Salam sayang untuk semua..

.πŸ‘‡Apa lagi???.. Dah abis baca sila daftar sebagai ahli sekarang



Whats app saya sekarangπŸ“ž
=====••••======•••=======
0123993947 syamputra razali
•••••=======•••••=========

Thursday, July 9, 2015

Tupperware Jubilee 2015 : Pembelian Tiket dibuka Sekarang !! tiket terhad. Siapa cepat dia dapat

Jom sertai TUPPERWARE JUBILEE 2015
======================
2012 - 6 orang menyertai. πŸ‘­πŸ‘­
2013 - 18 orang menyertai  πŸ‘­πŸ‘­πŸ‘­
2014 - 32 orang menyertai. πŸ‘­πŸ‘­πŸ‘­πŸ‘­
2015 - 52 orang menyertai. πŸ‘­πŸ‘­πŸ‘­πŸ‘­πŸ‘­πŸ‘­
======================
Saya dengan rasa cukup teruja membuka peluang anda untuk genapkan 60 orang penyertaan TEAM POWER di Jubilee 2015.

Hanya tinggal 8 (LAPAN) ✔️ tempat kosong untuk di isi :
Ayuh !!!
Hadir jubilee ini untuk anda rasai AURA Team Power dan juga mendapat Tips dari success story serta belajar tentang "Kejayaan Advanced"..🎈🎈

Anda yang menentukan tahap anda. Untuk terus Maju dan terus ke MERCU kejayaan.. Inilah masanya..
Bagi saya Jubilee adalah ruang untuk saya meransang diri untuk lebih Berkobar - kobar dalam bisness ini.

Team Power punya Aura LUAR BIASA. ✔️Anda rasainya. jubilee ini adalah himpunan seluruh Malaysia Consultant, Director dan Executive seluruh negara.

🌷🌷 22-23 ogos 2015
🌼🌼 Sunway Piramid Convention Centre
🌹🌹 Tiket berharga RM240 (termasuk minum pagi, lunch dan team break serta Tshirt exclusive)
🌴🌴 EXTRA gift dari Syamputra Razali

JOM hadirkan diri dan keputusan anda hari ini adalah kejayaan anda di hari masa hadapan. Invest masa dan modal untuk aktiviti yang memberikan Semangat Luar Biasa.

Jumpa disana !!

Syamputra Razali
πŸŽ€Pengasas Team Power

Wednesday, July 8, 2015

Tupperware Malaysia : Ketupat stiker dan Gift paling HEBAT tahun 2015

Salam semua..
2 hari saya tak senang tido sebab tupperware hq malaysia dah lancarkan promosi stiker ketupat untuk redeem barang yang cukup berbaloi. Bayangkan kalau kita buat level 1 iaitu RM500 kita dapat 3 stiker dan kita boleh claim dan redeem hadiah ini.. 

Dan bayangkan dengaN hanya 3 stiker dapat item ini. Memang berbaloi abis..

Sebenarnya banyak benda boleh claim.. Ini full barang yAng dia tawarkan.

Paling best dan buat saya meroyan adalah inspire set.


Ini muka depan ketupatnyer


Yang paling atas itulah paling best. Omg. Sangat best

Saya nak bercerita kat blog ini tak abis 1 malam sebab saya lebih suke cerita kat whats app. Kat sana boleh bertukar fikiran dan juga idea..

Ini number saya 0123993947

Saya sedia untuk bersama anda

Group ini untuk ketahui tips nak dapat recruit. Syukur ada yang boleh sapu recruit 6 orang sehari. Memang amazing !!

Ohh ya.. Saya nak selit keseronokkan saya sebab dapat rantai tupperware ini. Syukur sangat
Nak tahu cara nak dapatkannyer?


Rantai pandora ini saya nak bagi kat mak saya pagi raya. Supaya dia suke. Yeahhh

Jom baca sedikit tips memikat pelanggan

===========

Customer is always right!” jerit seorang bos yang merah padam mukanya seperti udang kena bakar kepada seorang pekerja sambil diperhatikan pelanggan wanita berbadan gempal yang tersenyum puas. Dengan kemarahan yang meluap-luap, pekerja itu mengorak langkah ke bahagian belakang kedai milik bos yang tidak berhati perutnya itu sambil diperhatikan pelanggan-pelanggan di dalam kedai. Dan sudah tentu, pintu belakang itu dihentam dengan sangat kuat, sebagai tanda protes.

Bunyi seperti kejam tetapi adakah bos itu memang betul-betul kejam? Atau ini lumrah biasa dalam dunia perniagaan? Atau memang pekerja tersebut patut kena pecat sejak dahulu lagi? Atau tindakan pelanggan wanita itu yang sebenarnya melampau?

Apapun sebabnya, pelanggan adalah raja. Ya, raja! Walaupun kadang-kadang istilah ini adakalanya tidak sesuai kerana ada juga pelanggan yang bersikap kasar, tetapi bagi memastikan perniagaan anda berjalan dengan baik, anda patut, harus dan wajib membiarkan pelanggan menang.

Sungguhpun begitu, anda masih mempunyai hak di antara pelanggan. Contohnya, anda boleh menetapkan syarat-syarat jual beli. Cara ini membolehkan anda mengambil tindakan sekiranya berlaku pelanggaran syarat yang telah ditetapkan


Satu perkara yang patut anda tahu ialah pelanggan itu bukan pembeli tetapi pembeli itu adalah pelanggan. Maksudnya setiap pelawat yang mengunjungi laman web untuk perniagaan online anda atau premis untuk perniagaan offline anda merupakan pengunjung anda tetapi belum tentu mereka membeli produk anda. Manakala mereka yang membeli adalah pelanggan.

Jadi, yang mana satukah paling penting untuk anda jaga dan hargai dengan sebaiknya? Sudah tentulah kedua-duanya, tetapi yang paling utama ialah pelanggan anda. Bukan senang untuk anda memperoleh pelanggan yang baru. Adalah lebih mudah anda menawarkan produk yang baru kepada pelanggan sedia ada berbanding pelanggan baru.

Di bawah ini saya berikan anda beberapa rahsia menawan hati pelanggan:

1. Produk berkualiti tinggi. 

Ini adalah resepi asas kejayaan sesuatu perniagaan. Anda akan dapat menawan pelanggan dengan mudah sekiranya kualiti produk yang anda sediakan adalah baik.

Sebaliknya, jika produk anda, tidak kiralah sama ada ia bersifat online atau offline berkualiti rendah, “word of mouth” ataupun mulut orang akan mudah disebarkan oleh pelanggan-pelanggan yang tidak berpuas hati kepada “calon-calon pelanggan” anda.

Tawan pelanggan anda dengan produk yang berkualiti. Ia akan memberi keuntungan bagi jangka masa yang panjang sekiranya kualiti produk sentiasa diperbaiki mutunya.

Sekiranya anda menawarkan perkhidmatan, pastikan ia adalah sempurna dan cepat, lebih-lebih lagi pada zaman sekarang. Sekiranya bakal pelanggan menghubungi anda, layan dengan cepat dan sempurna. Permintaan kini menerapkan kecepatan dan jangka masa menjadi faktor utama bagi pelanggan membuat pilihan. Kalau kita tengok sekarang ini, tidak hairanlah restoran-restoran makanan segera (A&W, KFC, Burger King, Pizza Hut) mendapat permintaan yang tinggi, kerana pelanggan memang tak suka menunggu lama-lama!
Lagi satu ialah produk atau perkhidmatan yang tidak berkembang. Sebagai usahawan, sekiranya anda tidak berfikiran global dan futuristik, barangan yang dijual ataupun perkhidmatan yang diberikan mungkin terkebelakang daripada segi ciri-cirinya dan mempunyai permintaan yang berkurangan. Maka, anda perlulah menambah ilmu pengetahuan dari semasa ke semasa dan ia boleh dilakukan dengan menghadiri kursus- serta seminar keusahawanan, mendapatkan nasihat daripada rakan-rakan serta mereka yang pakar dan juga membaca majalah-majalah serta laman web berkaitan usahawan. Contohnya, kes Perodua dan Proton. Agak-agak mana yang lebih laris dan kenapa?

2. Harga yang munasabah.

“Taukeh, tak boleh kurang ke harga? Manyak mahal woo”

Ini adalah lagi satu perkara yang amat-amatlah penting terutamanya di Malaysia. Belum apa-apa lagi, pelanggan sudah bertanyakan tentang harga. Ramai pengguna kini ialah pengguna yang bijak dan akan membandingkan harga sebelum membuat pembelian.
Tawan pengguna dengan memberikan produk dan perkhidmatan pada harga yang munasabah dan bersesuaian dengan kualiti produk anda. Terdapat banyak perniagaan menggunakan model harga rendah bagi memenangi hati pelanggan.

Tetapi ingat, jangan kerana ingin memenangi hati pelanggan, harga yang diberikan membuatkan anda merana!

3. Berikan sesuatu yang lebih.

Beri lebih daripada apa yang disangka kepada para pelanggan anda, dan pulangannya ialah pasaran yang lebih luas. Ini kerana pelanggan yang gembira akan berkongsi pengalaman mereka dengan kenalan-kenalan mereka. Buah mulut yang baik berkenaan perniagaan anda akan menawan lebih ramai pelanggan yang setia.

Contohnya, berikan pelanggan anda kupon diskaun untuk pembelian seterusnya sebagai tanda terima kasih kerana membuat pembelian di kedai anda. Ia juga akan meninggalkan memori manis serta boleh bertindak sebagai motivasi kepada mereka agar membeli daripada anda lagi. Prinsip ini yang dipraktikkan oleh One Apple, anak syarikat Big Apple yang meletup-letup jualan mereka di Malaysia.

4. Pekerja yang mesra

Sebagai bos, mendidik pekerja ataupun rakan perniagaan yang bernaung di bawah satu syarikat memang sangat mencabar. Salah faham, bertengkar, bertumbuk pun ada! Pendek kata, kalau tidak sabar, memang sia-sia sahaja penat lelah anda.

Sama ada organisasi besar mahupun yang kecil, mendidik pekerja seakan seperti mendidik anak kecil.. Hasil kejayaan perniagaan adalah bergantung kepada hasil kerja pekerja anda. Jika cemerlang maka cemerlanglah perniagaannya. Jika sebaliknya anda jugalah yang kena tanggung.

Bagi pekerja yang pakar dan berpengalaman dalam kerja yang dilakukan, maka mudah untuk usahawan itu melatih. Begitu juga bagi pekerja yang mempunyai tahap pemahaman yang pantas, tidak menjadi masalah besar untuk usahawan itu melatih. Ajar sekali, terus faham, senang cerita.

Sebaliknya, jika pekerja-pekerja anda kurang pakar, tidak banyak pengalaman, ambil masa yang lama untuk belajar, degil pula, memang bermacam-macam perkataan kurang enak didengar akan keluar sekiranya anda memang panas baran! Dalam situasi seperti ini, jangan sesekali gunakan kemarahan dalam mendidik pekerja baru, mereka akan hilang rasa hormat pada anda. Yakinkan pekerja kita, jika berusaha sedikit demi sedikit, dirinya akan menjadi pandai juga.

5. Jenama yang hebat

Penjenamaan adalah topik besar dalam perniagaan, walaupun anda menjual cekodok goreng sekalipun. Mempunyai jenama yang kuat dalam minda pelanggan akan memberikan impak besar dalam pengekalan perniagaan dalam pasaran. Malah jenama yang kuat juga secara tidak langsung akan memasarkan sendiri nama produk itu kepada bakal pelanggan baru. Bagaimana ini boleh berlaku?

Sekiranya jenama produk / perkhidmatan itu berjaya menawan hati pelanggan, maka secara tidak langsung nama produk itu akan sentiasa berada dalam minda pelanggan itu sendiri. Walaupun proses ini mengambil masa yang agak lama terutama sekali produk baru yang ingin bersaing dengan produk yang sedia ada dalam pasaran. Namun masih tidak terlambat jika anda bekerja keras untuk memastikan aktiviti penjenamaan berlaku seiring dengan pertumbuhan perniagaaan anda.

Contohnya, KRU Sdn Bhd. Tiga anak muda ini sangat mengutamakan faktor ini. Jika ada 3 projek, setiap projek akan mereka jalankan dalam 3 anak syarikat yang berbeza menggunakan pangkalan nama syarikat induk mereka, contohnya KRU Studios, KRU Media dan KRU Capital. Bunyi seperti KRU ini memang syarikat hebat bukan? Penjenamaan adalah kunci dan mereka pandai menggunakannya samapi ke tahap maksimum!

6. Adab pengurusan pelanggan cara Nabi Muhammad S.A.W.

A. Taaruf
Taaruf bermaksud kenal-mengenali. Sebagai peniaga mesti kenal dengan pelanggan kita. Bukan kenal secara peribadi seperti apa hobi dia, suka makan apa dan lain-lain. Tetapi kenal disini bermaksud anda tahu siapa pelanggan anda dan apa masalahnya. Tugas seorang usahawan ialah untuk menyelesaikan masalah itu.

Misalnya ada seseorang datang ke kedai anda. Dia tak cakap apa, anda ataupun pekerja anda pun tidak bertanya. Akhirnya, pelanggan tersebut keluar begitu sahaja. Rugi bukan? Jadi di sini, anda kena bertindak untuk ‘kenal’ dengan setiap prospek, agar anda tahu apa yang dia perlukan, dan anda dapat bantu dia. Misalnya orang yang masuk tadi, cuba anda sapa dengan ayat seperti “ Selamat datang cik, kami ada sediakan ….. apa yang boleh saya bantu cik?”. Sedap bunyinya, daripada nak window shopping, terus ter’sangkut’ pelanggan tersebut!

B. Tafahum
Maksudnya memahami. Sesudah berkenalan, senanglah untuk anda fahami dan bantu. Contohnya, pelanggan tadi berkata “saya ni selalu sakit bahu, penat bekerja lah katakana, sudah penat di pejabat, kerja di rumah bertimbun-timbun lagi, jadi saya nak cari plaster atau minyak yang boleh legakan otot di bahagian bahu saya”. Masalahnya anda sudah tahu. Sakit bahu. Untuk lebih memahami, anda kena lebih banyak berbual dan bertanya. Sejak bila sakit bahu? Adakah dia benar-benar sakit bahu atau sakit hati dengan perangai suami yang tidak membantu langsung? Sakit bahu amat kronik atau sengal-sengal biasa sahaja, dan sebagainya. Komunikasi dua hala akan membantu kita untuk memahami pelanggan kita. Tetapi jangan sampai terlebih Tanya, nanti sakit hati pula pelanggan tersebut.

C. Takaful

Takaful bermaksud saling membantu. Inilah objektif selepas melalui taaruf dan tahafum. Anda bantu pelanggan untuk selesaikan masalahnya, dan pelanggan tersebut bantu anda untuk close sale pada hari itu. Semudah 1,2,3, kan?

7. Pemasaran yang efektif

Aktiviti pemasaran adalah umpama jampi bagi sesebuah perniagaan. Ia dapat menarik ramai pelanggan dalam masa yang singkat sahaja, jika kena pada caranya.

Pertama, cari kumpulan sasaran. Misalnya, menjual ais krim kepada orang Eskimo adalah perbuatan yang sukar. Menjual ais krim kepada pengembara yang sesat di Gurun Sahara adalah perbuatan yang mudah. Malah dia sanggup membayar RM20 bagi ais krim yang modalnya cuma 20 sen.

Kedua, semasa membuat promosi, fokus pada bagaimana anda dapat bantu pelanggan. Tekankan keuntungan pada pihak pelanggan sebagai kesan setelah mereka mendapatkan produk atau perkhidmatan anda. Kurangkan fokus pada kelebihan produk. Fokus bahawa prospek akan lebih baik, hebat, sihat, bergaya, berkuasa, kaya dan berpengaruh jika memilih produk atau perkhidmatan anda.



Tahniah berjaya juga abis baca


Dapat hadiah ini FREE. Claim kat saya dengan jadi ahli dulu

Tupperware Malaysia : Hadiah Dari Saya sempena keahlian anda : set make up nutrimetics

Salam semua..

PERHATIAN SEMUA

🌷🌷 Dah lama nak masuk ahli?🌷🌷

🌷🌷Tak tahu nak daftar under siapa?🌷🌷

πŸŽ‰πŸŽ‰Tawaran paling Dasyat Tahun ini dari sayaπŸŽ‰πŸŽ‰

=====================
Make Up Nutrimetics FREE
=====================

πŸ’₯Ini koleksi saya yang say simpan, kononnya beli nak bagi bakal tunang. Tapi tak jumpa jumpa. 

πŸ’₯Jadinya, dari tersadai je dalam tepak hantaran yang belum ada pemilik.. Eloklah saya beri pada anda yang nak. Sekurang kurangnya bermanfaat untuk semua..

πŸ’₯Saya ada 3 set make up ini. Saya nak BAGI SAHAJA make up nutrimetics ini kepada 3 orang ahli baru yang daftar bersama saya sebelum RAYA ini. 

πŸ“žBoleh hubungi saya untuk pendaftaran dan ketahui syarat selanjutnya. Kebetulan masa mengemas rumah. Terjumpa plak benda ini. Jadikan hari raya anda berseri dan wajah secantik bidarari dengan produk ini. #nutrimetics #tupperware #tupperwaregift #tupperwareonline

πŸ“ž 0123993947

Jom ke blog saya
Www.tupperwareteampower.blogspot.com. 


Inilah cara untuk menjadi ahli

Inilah make up untuk siapa yang jadi ahli dengan setiap pembelian treasure box dan juga pembelian Rm500. Hadiah ini adalah begitu exclusive

Tercapai hasrat untuk belanja mentee yang comel comel semuanya

 Inilah wall paper yang cantek di pejabat saya. Jom singgah di Pj. KKTMPJ

Inilah kek yang sangat sangat diburu. Harganya sangat murah. Harga ahli serendah Rm30 (dibundar) selepas tolak diskaun ahli. Bagi yang menjadi cst ahli sahaja..

Ini harga retailnyer. Sungguh best kan


Thursday, July 2, 2015

Katalog Tupperware Julai 2015 πŸŽ‰πŸŒ· Jom Cuci Mata πŸŒ·πŸŽ‰ Order : 012.399.39.47


=======================
The Katalog Tupperware Julai 2015
πŸŽ‰πŸŒ· Jom Cuci Mata πŸŒ·πŸŽ‰
Order : 012.399.39.47
=======================

Silalah menjamu mata anda yer













Jika anda nak tengok full katalog boleh kenfb saya : syamputra razali

Dan jika anda nak diskaun 25% - jom jadi ahli


Saya juga menyeru anda yang sangat sangat mahu menjalankan perniagaan sampingan..


Jom ke stokis



Tupperware Malaysia : Business yang dijamin dan sangat Bagus !! Jom join 0123993947

Salam semua

Saya nak share sikit

Luahan perasaan untuk orang di fb yang banyak sungguh bisness air liur


🐼 Saya tahu Banyak betul Bisnes yang Offer "TAK PAYAH Kerja.. dapat DUIT banyak"

🐼 Saya tahu Ramai betul orang yang offer "TAK PAYAH cari orang.. Dapat DUIT banyak"

🐼 Saya tahu anda dah pernah CUBA masuk dan TAK KE MANA pun, duit pun lebur, harapan berkecai

=================
Tuan tuan Puan Puan
=================

🌷 Nahh bunga ini. Kesat airmatamu sebab dah abis duit dan habuk pun tak dapat. Memang anda terpedaya dengan duit yang mereka dapat berjuta juta (kata mereka). Mungkin betul ada yang berjaya.. Tapi anda rasa yakin ke dengan beri duit dan melabur duit anda dan anda goyang kaki dapat pulangan besar.. kalau macam tu lebih baik mereka letak atas nama .. Mak ayah kakak abang adek anak jiran pak long, mak long, beat freind. Kenapa perlu anda? Kalau betul duduk sahaja dapat duit mereka suruh je keluarga mereka dan sama sama kaya raya.

😈 Anda pun tak fikir panjang, abis keluar duit simpanan hari tua dan laburkan. Dengan harapan anda dapat duit CEPAT dan kaya dengan pantas..

πŸ’₯ Bila anda dah nunggu sampai kucing dah beranak 2 kali. Anda mulalah menyesal. Masa tu, duit dah labur dan apa pun x dapat. Janji manis orang yang ajak pun dah jadi air liur basi. Saya minta maaf, saya geram kat orang MELAYU yang nak cari duit cara mudah. Tengok sikit orang kipas duit terus tergoda dan sanggup gadai apa sahaja.

😷 Jom compare ngan bangsa lain. Ada ker buat macam orang kita. Mereka menjual barang dan sanggup untung sikit asalkan jaminan masa depan. Bagitahu saya siapa orang Cina yang berjaya dengan sindikit labur labur duit ini. Mereka cuma tokey yang atas sekali je.

πŸ’° Saya kesian kat bangsa saya yang MALAS nak berusaha dan mereka suke sangat duit segera ini. Bile dah x ada duit baru terkial kial nak menagih bantuan. Bijak lah berniaga. Kerahlah sikit kudrat nak berniaga. Kaji lah elok elok apa yang anda nak buat.

πŸ’‹ Baiklah.. Saya nak cerita sikit saya yang dulu. Saya berniaga tupperware. Amek stok dengan moto dan jual dengan sapa sapa yang nak. Saya dikecam dan ala ala disindor oleh kawan kawan yang cakap " boleh ke kaya jual tupperware ini?" .. Saya anggap itu benda positif dan saya yakin, tupperware tak pernah basi dan ia adalah sumber reseki saya. Biarlah orang nampak pelik LELAKI menjual tupperware. Dan saya akan buktikan sayalah lelaki pertama di MALAYSIA yg bujang akan muncul sebagai orang paling legend di Malaysia. Kalau kita keep berusaha dan panjang akal fikirkan orang yang dah berjaya buat. Saya akan berjay.

πŸ€ Kemudian saya cuba untuk bisness online dan berbulan bulan nak meyakinkan orang beli ngan saya. Ya la. Orang pun takut nak bank in duit sebab kita macam tak meyakinkan. Bile saya kita semua kekurangan saya. Saya setiap hari membuat penambahbaikan dan paling penting.. Tanamkan azam untuk berjaya. Itu lah matlamat saya sebab nak "hantar mak ayah pergi haji" itulah hari hari saya fikirkan.. Ialah buat saya kuat..

🚘Saya nampak potensi perniagaan ini dalam sistem rangkaian Multi level. Kita ajar dan guide orang bawah kita (downline) dalam satu pasukan dan kita dapat habuan dari itu. Habuan yang kita dapat itu, sedikit kita peruntukkan untuk buat cabaran kepada downline kita.

πŸ‘ 5 tahun saya mengorbanankan masa dan saya membuat pelbagai try n error dalam berniaga dan pelbagai cabaran menghambat saya. Semua saya tempoh selagi saya mampu. Pokoknya selagi kita buat benda yang betul. Selagi itu benting bisness kita akan teguh. Saya juga turut berterima kasih kepada semua pesaing saya yang baik hati dan bersaing secara sihat..

🎯 Target setiap bulan adalag rahsia saya dipandu dan organisasi saya TEAM POWER terus bertukar pendapat dibawah 1 bumbung dan sama sama support each others.

✈️ Berkat sokongan downline yang mencecah 6000 orang, saya telah menrima pelbagai anugerah dalam tupperware seperti rainbow award. Saya juga diberikan honda civic dalam cabaran car achivers dan saya dapat melancong ke 10 negara dalam masa 5 tahun.. Saya pun tak sangka..

πŸ˜‡ Akhir kata, saya ingin menyeru.. Agar anda pilihlah bisness yang punya masa depan dan juga yakin diyakini. Bisness yang pelik dengan tawaran pulangan yang besar tanpa berusaha.. Semestinya ibarat udang disebalik batu.. Mulalah sekarang.. Jom berniaga !!

Jom layari blog saya :

www.tupperwareteampower.blogspot.com

Salam ramadhan..


Inilah stokis pertama saya sewaktu saya first time join

Selfie adalah kerja tak tahu malu saya. Ia membuatkan kita lebih bersemangat..

Inilah target yang saya selalu tetapkan. Bile ada target.. Saya akan dipandu oleh target saya nie.


InilAh poster saranan saya untuk semua downline saya untuk pecahkan telor dan untuk recruit. Semoga recruit julai melebihi kehebatan recruit jun yang pecah rekod gituew


Wednesday, July 1, 2015

BLOG Tupperware Saya - 1st Ranking di Google - Terima kasih pengunjung semua

πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰
BERITA BAIK - Blog Saya 1st di Google
πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰

🌺Memang saya tak sangka
Baru sahaja sebulan saya create Blog ini setelah saya terpaksa "STOP" blog yang saya sayang selama 4 tahun kerana blog lama telah diminta addressnya oleh pihak HQ. Saya akur kerana ia akan mengelirukan semua orang sebab ia pakai address : http://tupperwarebrandsmalaysia.com
---> http://tupperwarebrandsmalaysia.blogspot.com


🌺Walaubagaimana pun saya terpaksa buat blog baru dan menerima nasihat dari HQ. Saya bina kembali blog ini dengan semangat yang berkobar kobar. Dan hari ini saya boleh tersenyum kerana blog baru ini telah melonjak ke ranking pertama mengatasi ranking official web tupperware malaysia.

🌺Saya mengucapkan terima kasih kepada semua yang melayari blog saya yang masih baru. Tak design apa apa lagi. So seronok.

🌺Semoga saya terus bersemangat menulis  tips untuk perkongsian bersama

πŸ’‹Salam sayang semua..


Inilah ranking blog saya dengan post yang menjadi tumpuan orang. Syukur sangat

Inilah blog lama saya. Sedih gituew. Tapi tetap boleh baca. Cuma x leh update dah..

Ini poster perpindahan blog

Zaman muda muda 5 tahun lepas masa saya buat blog ini. Kurus kan..