Team Power

Team Power
Team Power Tupperware

sudikan click untuk kekayaan saya

TEAM POWER

TEAM POWER
Tupperware Brands Malaysia :  # 1st Tupperware ONLINE in Malaysia

Jom sertai TEAM POWER untuk JANA PENDAPATAN dengan Business Tupperware. Saya sedia membantu from zero to hero !! Call / whats app : 012-3993947 (Syamputra Razali) www.tupperwareteampower.blogspot.my

Monday, June 22, 2015

Tupperware Malaysia : Tips Untuk Recruit Orang Baru

Assalammualaikum dan salam sejahtera

Macam mana puasa u olz hari ini?? Semoga mendapat pahala yang berganda.

Baiklah. Bagi fone dulu sebelum bercerita

Ok start

Abg selalu dengar orang cakap ini..

🚑🚑 susah lah nak cari orang masuk jadi ahli..

💉🔧 payahnyer nak cari ahli .. Semua dah ahli..

👓👓 dah publish kat fb.. Tapi x ada orang nak pun.. 

Inilah persoalan yang selalu kiter dengar.. Kalau tak kuat IMAN meniaga. Pasti kita beralih pada business yang lain yang boleh kita dapat untung dan lama kelamaan juga kita akan bertanya soalan yang sama juga pada business itu.

Sebenarnya, business apa sahaja SAMA sahaja. Peluang berjaya tu terbuka luas. Nak berjaya dimulot tapi tangan ngan kaki duduk diam. Lepas tu kita buat sikit usaha dan tak ada hasil.. Terus kita salahkan orang sebab tak nak masuk under kiter.

Kita kena lihat balik pada kita. Kenapa orang tak nak masuk under kite. Antaranya adalah :

1. Orang TAK YAKIN. 
-Di fb.. Sekejap jual tupperware. Kejap jual payung.. Kejap jual kereta. Bile business bercampur gaul. Sendiri mahu ingat. Orang akan rasa. Nanti "aku pulak disuruh jual payung". Bagi abg boleh je jual macam macam. Tapi lain lain fb atau pages.  Kalau ada banyak masa lah

2. Tak ada keistimewaan
-Orang memerhati kita macam mana. Orang pun yang masuk bukan jenis yang melulu. Tambah lagi yang betul betul nak berniaga. Memang habis seluruh fb kita dia stoker.. Jadi kita kalau sama je. Tak ada yang memberansangkan macam dia nie ada buat aktiviti walkathon.. Ada buat revognition. Ada guide downline. Downline pasti akan rasa save dengan dia.. So carilah identiti diri

3. Tahap menjadi leader tak Berkesan
-Kita memang seorang penjual yang hebat. Boleh dapat order sldengan ribuan sales. Tapi orang kat luar. Kita kita menjadi LEADER yang kononnya semua benda dia tahu. Jadi untuk menunjukkan diri kita hebat. Kita perlu memberikan cabaran kepada downline kita. Dari situ orang akan kata "wahhh.. Dia bagi steam it la kat siapa dapat capai cabarannyer"..  Orang tak tanya pun berapa besar cabaran. Cabaran abg pun nampak tinggi dan ada juga yang x dpt capai. Tapi kalau kita nampak too high. Rendahkan sikit supaya nampak logic. Beri cabaran ini bukan hanya kepada downline kita je.btapi seluruh FB perlu tahu.

4. Ayat manis tak banyak
- memang tak dinafikan. Ayat manis perlu ada setiap hari. Kita buat memang kena dengan seikhlas hati. Ramai orang yang ada downline yang kita lihat dia tengah pulun promosi. Dia tak nak share pun kat fb dia. Bagi abg. Sebagai upline. Kita buat sentuhan sikit. Tanda caring. Kita share untuk support promosi dia. Dan dia akan rasa dihargai. Dan begitulah juga tentang ucapan "tahniah" memang akan sepi dari mulot kite. Kalau dia orang baru yang masuk dan buat sales banyak atau dapat recruit. Berilah ucapan tahniah.. Kalau tak mampu bagi hadiah. Ucapan pun dapat mengebabkan dia kembang bontot dan rasa dihargai..


5. TAK CERIA dan malu nak tonjolkan diri
- ini , abg pun tak leh paksa. Ada yang masih malu dan tak nak interframe.. Kite kena kekadang interframe diri untuk tunjuk siapa kita. Jangan tunggu cantek ala ala diva ratu dunia baru nak tonjol diri. Dan orang tak kisah pun pasal rupa. Tapi orang kita gaya dan keyakinan diri dia. Kalau dia jenis yang ceria. Orang akan selesa dan rasa best. Pastu.. Kata kata yang positif sentiasa keluar dan dia pun tunjuk cara utk buat. Contoh macam buat party. Kita kena cuba buat dan tunjuk kat downline. Baru la orang yang tengok kita akan terus nak jadi ngan kita


5 tips ini adalah dikatakan secara halus dan solf skill..

Saya ada 1 cara nak tunjukkan semua ini dalam 1 stategi yang menyebabkan saya dikenali dan dapat orang berkualiti setiap hari...

Caranya adalah melalui...

BUAT BLOG

Abg tahu. Memang kita akan rasa susahnyer nak buat blog. Tapi sekarang kat hset dah boleh buat blog. Abg nak ajar jauh sangat. Jadinya. Kita godeh godeh sendiri hset.

PERCAYALAH.. Blog masih tak ramai dan orang akan baca blog dan kisah kejayaan kita dengan jayanya. Lantas memilih kita.

Abg hidup dalam dunia tupperware ini dengan blog dan abg nak kita semua ada blog sendiri.

Utk yang nak abg ajarkan. Jom datang jubile.. Bawak laptop dan internet sekali. Kat banglo yang abg sewa nie. Kita buat blog terus. Abg nak kita berjaya !!

Amacam????  

Untuk siapa nak jadi ahli
Minggu ini jun 2015 ada sesuatu yang sangat hebat iaitu promosi keahlian yang cukup hebat. Anda akan dpt hadiah special kalau join ahli. Ayuhhhh

Ini pakej treasure box RM319


Ini kesah memborong kat nibong tebal RM6000 sekali borong speedy chef

Bertemu pemenang peraduan teka R2R. Puan noraini dari PJ

Hadiah ini untuk anda yang ajak saya datang buat party ke rumah anda. Semestinya mudah kan dapat item bernilai RM200++

Inilah speedy chef yang menjadi buruan orang di Kampung Sg staq nibong tebal. Penang

Hasil membuat promosi hebat. 20 orang berjaya di recruit.. Syukur

3 comments:

  1. Seronoknya tengok!!! Jom semua mencari sinar untuk terus berjaya hingga ke puncak... go go go... selamat berpuasa

    ReplyDelete
  2. Saya ada AURA HEBAT! Saya orang BERJAYA 8-) Jom berjaya bersama :)

    ReplyDelete